Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Proč nepřestaneme chodit do banky? od XP - Pokud si internet platím bez dph 399,-- u...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 8. 2006 7:39

    XP (neregistrovaný)
    Pokud si internet platím bez dph 399,-- u Telekomu a podobnou částku za pevnou linku, je to skoro tisícovka s dph měsíčně. U alternativních tlf. poskytovatelů to je obdobné, u kabelových TV (omezených lokalitou) je to také tak. K internetu musíte mít sjednanou ještě základní službu. Jak se s. Mlynář, bývalý ministr informatiky, capil s tím, že jeho snem je internet pod 300 / 400 CZK. Teoreticky tomu tak je, ale je to bez DPH a bez základní služby, bez které vám internet nikdo nezavede. Takže pokud to zpětně přepočítáme, je internetové bankovnictví pěkně drahé. Pokud bych teoreticky užíval Internet jen na banku, tak každý příkaz mne vyjde na více jak stovku, a takové poplatky snad nemá ani Česká spořitelna. Navíc udělej si sám a ještě za to bance zaplať - dobrý tah. Když nejsem interentový surfař, tak mít kvůli 10 složenkám v měsíci Internet, je pěkný luxus. Zrovna tak jako kvůli výplatě a 10 platbám mít v bance konto. Je jasné, že kdo uvedené nemá, není IN. Navíc dnes bankám konkurují vedle pošty na příkazy i jiné subjekty - teď jsem četl, že se chystají terminály Sazky na provádění plateb složenkami. Půjde o to, jaká bude cena za operaci, když každý chce dnes jen hrabat a hrabat ... A nedávno se capila Česká spořitelna, že budeme moci v jejích bankomatech platit příkazy k úhradě. Shodou okolností jsem dostal od Kooeprativy složenku na roční platbu, tak jsem zkusil použít bankomat ČS. Žádná nabídka na operaci "příkaz k úhradě se mi tam však neobjevila! Neměl jsem sice kartu vydanou ČS, ale požadavek mít účet s kartou u ČS u pokynů s nabídkou využít bankomatové sítě ČS v průvodním dopise k platbě pojistného nikde uvedený nebyl.. Mobil lze taky dobíjet přes ČS bankomat a přes kartu jiné banky. Tak nevím, kde soudruzi výzkumnící z Rakouska udělali chybu.
    Nevím, kde v práci vám v rámci bezpečnosti a pracovní vytíženosti povolí mít přístup na své soukromé bankovní konto přes Net. Co já používám NetBanku, tak si musím do počítače nahrát bezpečnostní certifikát, a že bych ho tam měl neustále? Nepřipadá v úvahu. A po každém kontaktu s NetBankou je vymazávat? Nevím, na jakém principu pracují ostatní netové aplikace jiných bank, ale pokud nemají nějaké jiné zabezepečení a dostanete se tam přímo jen přes heslo nebo nemusíte mít v PC nějaký instalovaný program umožňující styk s bankou, tak bych to požadoval na riskantní ...
  • 11. 8. 2006 8:50

    Petr (neregistrovaný)
    Jiste. A nezapomente, ze i jidlo je strasne drahe - obed Vam v hospode nabidnou (napr.) za 80 Kc, ale kdyz k tomu pripocitate jeste cestu k a z hospody, 20 piv a 5 rumu, prijde Vas to desne draho...
  • 11. 8. 2006 10:53

    jezevec (neregistrovaný)
    Mít internet (a počítač, a elektřinu, a topita svíti, atd atd atd, . . . ) jen kvuli tomu, abych zadal deset příkazů měsíčně, to je teda sakra drahé.
    A co teprve mít auto jen kvuli tomu, abych si do té kampeličky dvakrát za měsíc dojel - to máte auto, pojistka, benzín, garáž, . . . . to je TEPRVE drahé!!!
  • 12. 8. 2006 1:25

    antikomunista (neregistrovaný)
    Zkuste ten drahy internet použít na přísun informací do Vámi omezeného prostoru. Věřte že "s.Mlynář" měl s těmi cenami pravdu!!! Internet se dá poořídit za 250,-Kč včetně DPH a bez služeb. Pokud znáte pouze český telekom a kabelovku, opravdu by stálo za to vstřebat pár informací z toho pekelně drahého internetu. Pokud máte dostatek času a banku za panelákem, přeji Vám šťastnou cestu a pevné nervy ve frontě u přepážky. S pozdravem zpátky na stromy Váš obdivovatel. (netušil jsem že může ještě existovat tvor Vašeho druhu).
  • 12. 8. 2006 13:43

    anonymní
    Nevím co je divného na konstatování, že internetové bankovnictví není zas tak levné, pokud ten net nemáte pro podnikání a tedy se Vám nezaplatí jinak. Také bych rád viděl ten výčet nabídek za 250,- Kč.
    Všichni nemají to štěstí, že jsou v dosahu amatérského Wi-fi nebo v Praze, kde jej máte někde i zdarma. Tady nejde o pochod na stromy, ale prosté konstatování, že nás banky pěkně natírají.
  • 14. 8. 2006 7:33

    Speedy (neregistrovaný)
    Jo, pokud bydlíš ve městě a máš možnost být připojen na kabelovku, tak jsou i jiné možnosti. Ale na vesnici velmi často bezdrátové připojení není možné, kabelovka prostě není - a zbývá pouze Telefónica O2 (dřive Telecom) se svými dříve popsanými vyděračskými cenami. Donutit Telefónicu ke zřízení tarifu pouze pro Internet nedovede ani býv. Mlynářovo ministerstvo. Takže i lidé tohoto druhu mohou na světě existovat, i když lidem v Praze to připadá nepravděpodobné.
  • 14. 8. 2006 8:26

    anonymní
    Dík, Speedy,
    oba pánové na to jaksi zapoměli. Já sice bydlím ve městě, ale nemáme ani kabelovku (nejsme sídliště a známý ze sídliště přes ni internet zrušil, protože ho podvakrát nabourali, přestože nic nestahoval, snížili nu rychlost tak, že modem přes vytáčené připojení je pro něj rychlost světla a on to odmítl platit. To jen tak na okraj). Nemáme ani wi-fi, protože nemáme přímou viditelnost na anténu, je tam kopec. Takže jen Telefónica s předraženým tarifem. Pánové s "dobrými radami" si neuvědomili, že když chci mít wi-fi, tak si ho budu muset pravděpodobně udělat na koleně. (:-Q
  • 12. 8. 2006 19:49

    Docent (neregistrovaný)
    Ty karty České spořitelny pro placení pojistného Kooperativy musí být navíc DEBETNÍ, tj. musíte mít u spořky účet... Před drahnou dobou jsem posílal Kooperativě mail, že své klienty klamou a uvádějí v omyl, když tvrdí, že mohou pojistné zaplatit v bankomatech České spořitelny, aniž by zároveň uvedli, že je to služba pouze pro klienty ČS... Samozřejmě nikdo neodpověděl.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).