Máme vážně nemocného syna, a tak se ve FN v Motole vždy radíme k oněm "zázrakům" potravinářsko-chemického průmyslu. A zrovna tak v jedné lékárně, kde pravidelně odebíráme léky za mnoho tisíc. Vždy se nám dostane spolehlivé informace, že to a to kupovat nemáme, že jsou to vyhozené peníze, zrovna tak jako za homeopatika, která obsahují minimum léčebné látky, nezabírající za nemoc.
Co jediné kupujeme, jsou laktobacily (které také prý spadají do kategorie potravinových doplňků) po agresívních léčbách ATB /zrovna laktobacily lékaři běžně nenabízejí ani zdravějším pacientům po léčbě antibiotiky, a zde by to bylo třeba/. Laktobacily by sice měly být jako živá kultura v jogurtech, ale dle vyjádření odborníků globální značky s 2 měsíční zaručenou čerstvostí příliš živé kultury neobsahují. Bejvávalo. Za socialismu. To vám jogurt ony 2 měsíce při sebelepším skladováníani nevydržel ...
Je to nějak rok a déle, co na MF Dnes obsah laktobakterií testovali. Co si pamatuji, v některých, i levných jogurtech jich bylo poměrně dost. Třeba by se ten test na serveru idnes dal ještě najít. Další možnost by mohla být koupit jogurtovač a dělat si jugurty z mléka sami doma, používá se na to násada z kupovaných jogurtů.