Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Pomáháte agresivním či duševně nemocným lidem? Spoluodpovídáte za škodu od petr - Při zobecnění rozhodnutí soudu, podle kterého se na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 6. 2017 20:05

    petr (neregistrovaný)

    Při zobecnění rozhodnutí soudu, podle kterého se na matku nebezpečného syna klade povinnost více předvídat než na matky zdravých dětí, by soudy měly trestat řidiče i za jimi nezaviněné nehody. Řídí auto, to je nebezpečné (podobně jako nemocný nebezpený syn), musí tedy předvídat, že se něco může stát, a pokud se něco stane, jsou za to odpovědni, podobně jako ta matka nebezpečného syna. I kdyby jezdili jinak bez nehod.

  • 23. 6. 2017 22:50

    Jarmila (neregistrovaný)

    Pardon, ale v případě, že VÍM, že mám doma nepředvídatelnou osobu se sklonem k násilnostem, si vezmu na hlídání dvě malé děti? Rodiče těch dětí to vědět nemuseli, ale matka pachatele to VĚDĚLA!!! A to naprosto jistě, proto ji NIC neomlouvá.

  • 29. 6. 2017 9:01

    petr (neregistrovaný)

    Zapomínáte na to, že lékaři syna shledali způsobilým žít v domácnosti matky. To znamená, že osoba, které je nemocný syn svěřen, ho těžko může zavřít doma, a sebe s ním, ale musí s ním žít i svůj život, nemluvě o tom, že s ním musí být na veřejnosti. To, co se stalo, se klidně mohlo stát v dopravním prostředku, na ulici, na dětském hřišti, je iluzí domnívat se, že by v takové zlé chvilce matce jistě někdo přispěchal na pomoc.
    Lékaři podle mne rovněž nenesou vinu, určitý stupeň rizika máte vždy a všude a na uzavřeném oddělení by dnes mohla strávit svůj život velká řada lidí, kteří chodí mezi námi. Ale kdo by to financoval.

    Bohužel soudy jsou dnes plné blběn, které se v prvé řadě snaží najít formální důvody pro to, aby nemusely nic řešit, pracovat a chraň bůh třeba i myslet, ale když už k tomu jsou donuceny, tak to zpravidla stojí za to!
    Stejně jako Vy, ony sebevědomě tvrdí, že vědí, co ví či neví druhý, ač si vůbec nedovedou život s postiženým dítětem představit (dnešní děti jsou skoro všechny postiženy, a to velice těžce, jejich rodiče to však nejsou schopni zjistit a lékaři s tím nemohou nic dělat, společnost se léčí revolucemi, ne lékaři).

  • 24. 6. 2017 2:18

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Co to blábolíte?

    "Matka nejezdila bez nehod" - matka byla mnohokrát předtím cílem agrese svého syna. A ačkoli matka byla výrazně fyzicky silnější i chytřejší, než pětileté dítě, stejně byla bezmocná.

    Stejně jako máte větší odpovědnost, pokud zvete návštěvy a hlídáte cizí děti v nebezpečném domě, kde hrozí každou chvíli spadnou střecha a někoho zabít. Zvláště pokud na vás občas kus střechy v domě spadl - a často vyhledáváte kvůli tomu lékařské ošetření.

    Trest soudu zde byl naprosto a zcela na místě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).