Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Paušální daň pro podnikatele a bez daňového přiznání? Má to i nevýhody od Kominík - Je pravdou že pokud nyní sečteme minimální částky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 10. 2019 9:18

    Kominík (neregistrovaný)

    Je pravdou že pokud nyní sečteme minimální částky za odvod, dostaneme na částku cca 4500 Kč. Bylo to tu i za "Kaluse" Pokud člověk nepřesáhne řekněme 900 tisíc obrat je vše v pohodě. Klidně pokud jako řemeslník nebudu běhat pro faktury na FÚ co čtvrt roku ( bylo by to zbytečné ) nechť je každý měsíc odvod 5500 Kč. Nesmí ten zákon měnit co čtvrt roku a uzákonil bych to tak že se bude dejme tomu zvedat tato daň o nějaké procento inflace. Za Kalouse to bylo myslím 10 tisíc, pak 12 tisíc a nakonec to zrušily. Tak ať tu tisícovku dostane každý měsíc, zruší se účetní, nepovedu žádné účty a jak se říká "Vlk se nažral a koza zůstala celá". Můžeme tu debatovat od rána do večera ale s tou tisícovkou co jim měsíčně pošlu v klidu "přežiji". Sáhněme si do svědomí. Kasa EET co jsem zjišťoval ze servisem přijde cca na 3 - 5 tisíc měsíčně, pak berme v potaz "udavače" tím myšleno hráče účtenkovky. Pokud tohle vše vezmeme v potaz, tu tisícovku s čistou hlavou rozpočítám mezi zákazníky cca 7Kč / h a je vše redy...... Jo aby si někdo nemyslel nemám rád "Bureše" a ani tu Schillerovou s tím tlustým a vyžraným zadkem. Jsem "Modrej Pták" ale oni to stejně nikdy nezmění. To je realita.

  • 10. 10. 2019 18:16

    xls (neregistrovaný)

    Vy jste to asi nepochopil. EET se nevyhnete tak jako tak, tohle je navíc. Takže jsme na nějakých 5500+3000 minimálně, jak píšete, takže to znamená v podstatě dělat jen na stbáka.

  • 11. 10. 2019 8:14

    Jarmila (neregistrovaný)

    EET se nevyhnete, ale zase na druhou stranu zaplatíte 5.500 a NEMUSÍTE vést účetnictví. Jak teda proběhne kontrola EET? Leda že kontrolorovi nebo nějakému aktivnímu účastníkovi Účtenkovky nevystavíte paragon. Aby z toho nakonec nebylo víc úniků než doteď.

  • 17. 10. 2019 12:37

    Petra (neregistrovaný)

    Takže jestli to dobře chápu, zaplatim 5500 kč měsíčně a už neplatim extra soc.a zdravotni. Nemusím dělat účetnictví,zbirat paragony ani kupovat pokladnu. TAK TO BY BYLO NEJLEPSI!! JSEM KADEŘNICE NA MALÉM MĚSTĚ S OBRATEM 300 000 ZA ROK. PŮLKA ŠLA NA POPLATKY A PŮL MI ZBYLO. TAKŽE ČISTÉHO 15000 MĚSÍČNĚ. JEN TAK PRO PŘEDSTAVU. KDE JE 900 000??

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).