Hlavní navigace

Názor k článku Neplaťte za drahé mobilní volání. Volejte za korunu i za dvě padesát od Miloslav Ponkrác - A manipulujeme a manipulujeme … A podsouváme druhému...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 10. 2012 23:32

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    A manipulujeme a manipulujeme … A podsouváme druhému co nenapsal …

    Nevím, jak vy, ale já nejsem závislý ani na heroinu, ani na chlastu, ani na mobilu. Fakt nemám pocit, že se mi hroutí život a nemám abstinenční syndrom, kdykoli nevolám z mobilu. – Proč to expresivně píši? Protože situace, kdy leckterá chudá domácnost dá za volání z mobilu 10–20 % veškerých finančních prostředků co mají mi přijde na velké zamyšlení se.

    Přijde mi už užitečnější utrácet za cigára a chlast, než za každou cenu outdoorová volání.

    Naprostou většinu hovorů si vyřídím z domova. Pomocí VoIP a skype.

    Jen výjimečně se dostávám do situace, kdy potřebuji volat outdoorově, a na to mám předplacenou kartu, kde těch několik minut měsíčně provolám.

    Jistě, není to pro každého. Někdo skutečně potřebuje volat outdoorově. Ale valná většina lidí alespoň část hovorů udělá v době, kdy jsou doma. Důchodci ještě mnohem více.

    Pořád mi přijde, že čím chudší lidi, tím víc hýří. V bohatých západních zemích je základní komunikace skype – i mezi firmami. Není ctností platit za hovory více než je nezbytné, stejně jako není ctností si zapalovat doutníky pětitisícovkami. Jen tady mi přijde, že prostě lidi z nějakých pro mě naprosto neznámých důvodů trvají na mobilním volání i tam, kde by mohli volat zadarmo.

    I VoIP, přestože je několikrát levnější, někdy i 50 ×, je luxus, když je skype. A to nemluvím o tom, že u VoIP dokonce dostávám peníze za příchozí volání – operátor mi nějaké všimné dává i za to, když mi někdo volá.

    Já jsem původní útratu za volání, která přesahovala 1500 Kč měsíčně stáhl pod 200 Kč měsíčně a volám několikanásobně více počítaje celkovou délku volání. A to do toho počítám i občasné venkovní volání přes mobilní předplacenku za vysoký minutový tarif.

    Kdo chce dělat haura, ať platí – já mu to neberu.

    Mobilblesk je stejná hloupost. Prostě Čech CHCE mobilní volání i když volá z domova – a rád si za něj připlatí třeba desetinásobek ceny. Má na to, než by utrácel za připalování doutníků pětitisícovkama, to si raději zaplatí nějaké mobilní volání a prohýří to tam. Právě proto máme i nejhustější síť heren, protože už nevíme co s penězi a kde bychom je utratili. Pořizovat nové a nové skříně na peníze už není kam – nemáme prostor.

    Pochopil jsem, že čím více utrácím, tím více dávám najevo, že nejsem socka.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).