Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Neplaťte za drahé mobilní volání. Volejte za korunu i za dvě padesát od bzuk - ta nabidka, no neni to zadna hitparada..., ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 10. 2012 10:08

    bzuk (neregistrovaný)

    ta nabidka, no neni to zadna hitparada..., ale jako "prvni vlastovka" to neni vubec spatne, samozrejme pod kazdym podobnym clankem bude 5-10 lidi co zacnou vytahovat nejake VOIP.... a v horsim pripade se jeste vzajemne trumfovat kdo to ma vyhodnejsi :)
    Ze se ta simka bude prodavat v kazde druhe trafice je docela vyhoda..., nejvetsi vyuziti bude nejspis mit pro duchodce kteri se az tak neorientuji v trhu, mnohdy ani nemaji internet aby k nejakym informacim mohli dojit... a pak pro zatvrzele odpurce jakychkoliv tarifu. Sve vyuziti nepochybne najde i pro lidi kteri chteji volat radoby anonymne a po provolani zakladniho kreditu simky hazi do kanalu :)
    Jsem zvedavy s cim prijde TESCOmobil, UPCmobil dalsi...

  • 31. 10. 2012 15:40

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Protože je VoIP mnohem výhodnější.

    Mě nezajímá s čím přijsou mobilní operátoři, protože mobilní operátoři jsou drazí a ještě se snaží triky typu „aktivujeme vám data či služby, vy si to zruště, když na to přijdete, ale budete to platit“.

    Ostatně u operátora, který je vydavatelem Blesku a Aha čekám rozhodně nečestné chování. Kromě toho, jak jsem psal, tento virtuální operátor je pouze zástěrka, která má zastavit snahu ČTÚ po zlevňování mobilů a po nadiktování vlastních podmínek pro virtuály. Takže nic moc podmínky ani výhody se nedají čekat a svinské chování bude přídavek – ostatně čas ukáže.

    Důchodce, který tráví většinu času doma, ocení spíše to VoIP, to mu zlevní účty za volání mnohonásobně. Pokud občas chodí ven, dostane nouzový mobil s předplacenkou, odkud volá jen v naléhavých případech.

    Uvědomte si, že výhradní používání mobilu je úchylka, která vznikla nenažraností Telecomu, později O2, který neví co by za pevné linky chtěl. Třeba v USA je mobil na vedlejší koleji, protože tam mají velmi rozumné ceny za volání – zaplatíš paušál kolem 29 dolarů a veškerá volání po místě máš zdarma – na žádnou cenu za minutu se moc nehraje.

    Kdo chce být anonymní, nevolá vůbec. Protože obvykle člověk někomu volá a nebo několika lidem volá – a ten zase dalším – a jak se krásně odhalují celé sociální skupiny! Anonymita při volání je hovadina, protože jednak musíte zahazovat nejen simku, ale i mobil (vysílá při volání své imei a je vám houby platné, že měníte „anonymně“ simky, když ke všem se vysílá identifikace stále stejného telefonu). A také musíte volat jen anonymním lidem a komu jednou dvakrát zavoláte, nesmíte mu už nikdy zavolat. Jinak máte po anonymitě – ale i tak nestojí za nic moc.

  • 31. 10. 2012 16:56

    Amaron (neregistrovaný)

    Nebudete tomu věřit, ale půlka důchodců nemá internet, takže pro ně VoIP nepřipadá v úvahu. Teoreticky si sice můžou pořídit internet kvůli VoIP, ale pak je po cenové výhodě.

  • 31. 10. 2012 19:12

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Ale půlka důchodců internet má, takže je pro ně VoIP velmi výhodné.

    A to nemluvím vůbec o tom, že díky internetu si dva důchodci nebo důchodce s dětmi a příbuznými – což dělá největší část jejich hovorů – volat přes skype zcela zadarmo.

    Nebo mohou mít dva lidé stejného VoIP operátora a pak také volají zadarmo.

    VoIP má tu výhodu, že nemusíte starého člověka nic učit, prostě mu na stůl dáte normální telefon a počítač ani nemusí mít.

    Jen tak mimochodem, já platím za 4 Mbps internet 150 Kč za měsíc. To se velmi vyplatí i mnoha důchodcům, nehledě na to, že jedno internetové připojení za jednu platbu může využívat řada lidí – zejména u VoIP zcela v pohodě.


    Prostě zde je hloupé dogma, že lidi MUSÍ platit mobilnímu operátorovi a NESMÍ mít levnější hovory, ačkoli je tolik možností, jak volat zdarma či za hubičku. Ale to lidi otravuje vůbec o tom mluvit – viz i názory v této diskusi.

    Zřejmě nejste žádné socky a máte na to. Možná si udělejte i ceduli jako u sponzorovaných zvířat zoo: „Sponzoruji Vodafone, nebo O2, nebo T-Mobile – rád a rád platím proto drahé hovory“.

  • 31. 10. 2012 21:44

    AAA (neregistrovaný)

    Jestli je neco hloupe dogma, tak leda to ze VOIP nahradi kazdemu vse od mobilu - volna wifi je prece na kazdem rohu (no mozna nekde ano, ale rozhodne ne kdekoli) po pevnou linku pro duchodce - internet 4 Mbps je za 150 za mesic (no mozna nekde ano, ale rozhodne ne kdekoli). To ze ma 4 Mbps taky jeste nezarucuje ze pres nej voip pujde (vzdy) dobre.

  • 31. 10. 2012 22:47

    Karel Minka (neregistrovaný)

    Vsechno rozhodne nenahradi. Ale kazdopadne to prinasi vyraznou usporu. Ja treba stejne jako driv porad dobijim tri stovky na twistu, akorat ze uz ne kazdej mesic, ale jednou za ctvrt roku. A na rozdil od drivejska z nich na telefonovani spotrebuju tak dvacku tricku, zbytek jde na sms jizdenky.
    A kdyby podobne i jen ctvrtina lidi najednou i jen o ctvrtinu snizila sve platby, tak uz to donuti ty tri sejdire sakra se chytit za rypak a zacit hejbat perdeli, aby si prizen zakazniku zaslouzili.
    ;)

  • 31. 10. 2012 23:28

    AAA (neregistrovaný)

    nesmysl. i kdyby ctvrtina lidi snizila o ctvrtinu sve platby, stale jeste budou vydelat velmi bohate.

  • 26. 2. 2013 11:55

    krusty (neregistrovaný)

    no jo,ale já kddyž volám,tak z 90% nejsem doma .doma internet mám,v mobilu ho nechci-je drahej ,pomalej a nepotřebuju ho tam,protože na to nemám čas něco šmejdit na internetu,když makám.takže když já provolám jen asi 50-80 minut měsíčně,tak nějakej internetovej operátor mě absolutně nezajímá a to nepočítám,že když jsem doma,tak přez ICQ,nebo Skype volám zdarma.tím pádem je Bleskmobil jasná volba

  • 31. 10. 2012 23:32

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    A manipulujeme a manipulujeme … A podsouváme druhému co nenapsal …

    Nevím, jak vy, ale já nejsem závislý ani na heroinu, ani na chlastu, ani na mobilu. Fakt nemám pocit, že se mi hroutí život a nemám abstinenční syndrom, kdykoli nevolám z mobilu. – Proč to expresivně píši? Protože situace, kdy leckterá chudá domácnost dá za volání z mobilu 10–20 % veškerých finančních prostředků co mají mi přijde na velké zamyšlení se.

    Přijde mi už užitečnější utrácet za cigára a chlast, než za každou cenu outdoorová volání.

    Naprostou většinu hovorů si vyřídím z domova. Pomocí VoIP a skype.

    Jen výjimečně se dostávám do situace, kdy potřebuji volat outdoorově, a na to mám předplacenou kartu, kde těch několik minut měsíčně provolám.

    Jistě, není to pro každého. Někdo skutečně potřebuje volat outdoorově. Ale valná většina lidí alespoň část hovorů udělá v době, kdy jsou doma. Důchodci ještě mnohem více.

    Pořád mi přijde, že čím chudší lidi, tím víc hýří. V bohatých západních zemích je základní komunikace skype – i mezi firmami. Není ctností platit za hovory více než je nezbytné, stejně jako není ctností si zapalovat doutníky pětitisícovkami. Jen tady mi přijde, že prostě lidi z nějakých pro mě naprosto neznámých důvodů trvají na mobilním volání i tam, kde by mohli volat zadarmo.

    I VoIP, přestože je několikrát levnější, někdy i 50 ×, je luxus, když je skype. A to nemluvím o tom, že u VoIP dokonce dostávám peníze za příchozí volání – operátor mi nějaké všimné dává i za to, když mi někdo volá.

    Já jsem původní útratu za volání, která přesahovala 1500 Kč měsíčně stáhl pod 200 Kč měsíčně a volám několikanásobně více počítaje celkovou délku volání. A to do toho počítám i občasné venkovní volání přes mobilní předplacenku za vysoký minutový tarif.

    Kdo chce dělat haura, ať platí – já mu to neberu.

    Mobilblesk je stejná hloupost. Prostě Čech CHCE mobilní volání i když volá z domova – a rád si za něj připlatí třeba desetinásobek ceny. Má na to, než by utrácel za připalování doutníků pětitisícovkama, to si raději zaplatí nějaké mobilní volání a prohýří to tam. Právě proto máme i nejhustější síť heren, protože už nevíme co s penězi a kde bychom je utratili. Pořizovat nové a nové skříně na peníze už není kam – nemáme prostor.

    Pochopil jsem, že čím více utrácím, tím více dávám najevo, že nejsem socka.

  • 1. 11. 2012 1:03

    hmm ale jo (neregistrovaný)

    to je fajn, ze naprostou vetsinu hovoru vyridite z domova a jaky to ma vztah ke clanku o cenach MOBILNIHO TELEFONOVANI. Mobilni je mobilni, ze volam kdykoliv odkudkoliv jakymkoliv typem telefonu.

    Odsuzovat lidi jaksi muzete, nechapat je take muzete, ja taky nechapu X veci... ale kazdy je svym panem a nekdo je zvykly telefonovat mobilne, treba kdyz ceka na autobus nebo ve fronte v hypermarketu nebo vedle pusteneho PC na kterem je nainstalovany Skype.... je to jaksi jejich vec a o tomto ten clanek nebyl.

    PS: Ja mam treba internet za 700..., 6Mbps.. (ackoliv to platim jako 16Mbit o2 ADSL) nemam jinou moznost, ano, Ceska bananova republika neni jen Praha, Brno a Ostrava.

  • 1. 11. 2012 4:39

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Já jsem nikoho neodsoudil.

    Pokud je někdo zvyklý telefonovat mobilně, nebo šnupat heroin, nebo cokoli … a není to racionální potřeba – pak je nerozumné – je-li to velmi drahé a nemám na to – zvyk udržovat.

    Jednoduše si myslím, že pokud je pouhý zvyk mobilně telefonovat a stojí mě to významnou část rodinného příjmu, která činí často jednu až několik desítek procent rodinného rozpočtu – pak se nad tím vyplatí zamyslet prioritně.

    Tím spíše, že je to na měšci, které se financemi zabývají regulérně.

    Jinak bydlím v nejchudším kraji v republice, nebydlím dokonce ani v krajském městě. Takové jsou tu ceny internetu.

    Vyzkoušel jsem si na mnoha lidech kolem sebe, že když jim zavedu VoIP, už nechtějí zpět. A když následně zjistí, že ušetří mnoho stokorun měsíčně, pokud volají málo a tisícikoruny, pokud mnoho – pak přehodnocují i svůj zvyk volat za každou cenu všude mobilně.

    Prostě Česko je extrém v mobilním volání. Asi tak jako v penetraci Wi-Fi a dalšího.

  • 1. 11. 2012 9:29

    czhunter (neregistrovaný)

    Já volám mobilně málo, mám v článku zmíněný tarif za 30Kč měsíčně (+Internet, ale to nesouvisí), tak mi vysvětlete, jak ušetřím mnoho stokorun?
    To mi jako bude VOIP operátor doplácet?

  • 1. 11. 2012 10:26

    AAA (neregistrovaný)

    No jasne, Cesko je extrem v mobilnim volani - zrejme proto v Rakousku dostanete 1000 minut v prepoctu za 300 Kc nebo ve Francii neomezene volani za 500. Uz chapu proc si to operatori muzou dovolit - on to tam prece nikdo stejne nepouziva, ze :))) Vsichni sedi doma u VOIPU a Skype a operatori se doprosuji, jestli by jim prece jenom nekdo nechtel tech par mrzkych euro platit.
    Pane, vy jste totalne mimo.

  • 21. 1. 2013 16:17

    Ben (neregistrovaný)

    Zrovna to řeším. U nás je poskytovatel Vivo.Je teba zakoupit bránu, tel. Voip.
    a předplatit kredit a můžete bez jakéhokoli paušálu volat.

  • 4. 2. 2013 22:14

    Jirka (neregistrovaný)

    K těm důchodcům - každá změna pro důchodce je obtížná a riziko potíží jim nedovoluje realizovat změny. Vidím to nejen na rodičích. Navíc, zřizovat si a nastavovat VOIP vůbec není triviální. Mě VOIP na PC po pár měsících přestalo fungovat. A protože kvalita nestála za nic, ani jsem se nesnažil to spravit. A kolik důchodců používá chytrý mobil? Kolik z nich si VOIP nainstaluje a nastaví? Sám jsem měl s Bleskmobilem problém, kdy po nedokončeném pokusu o změnu čísla jsem se za pár dní místo sobě (na mé původní bleskmobil číslo) dovolal někomu zcela cizímu. Jak je to možné nevím. Druhý pokus také nebyl bez problémů. Myslím, že nechuť překonávat potíže stojí i za neochotou měnit banky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).