Hlavní navigace

Finanční server Měšec.cz pro vás: Interaktivní daňová přiznání

4. 2. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Podat daňové přiznání nemusí být složité. Ve spolupráci se společností Software 602 jsme pro vás opět připravili oblíbená interaktivní daňová přiznání. Stačí je jen vyplnit, vytisknout a odeslat.

Nebojte se daní. Pomůžeme vám

Máte husí kůži při vyslovení slov „finanční úřad“? Anebo jen potřebujete najít správnou cestu? S finančním serverem Měšec.cz nezabloudíte. Komplexní přehled všech změn a postupů (nejen) při daňovém přiznání najdete v nové speciální sekci dane.mesec.cz.

Jak na daně v letošním roce? Vše potřebné najdete v daňové sekci dane.mesec.cz

Podívejte se, co všechno se od ledna 2009 změnilo a čeho se vyvarovat. Čtěte více: Změny v kostce

Interaktivní daňové přiznání

Od úterý 3. února 2008 máte opět možnost využít unikátní interaktivní daňová přiznání, která jsme pro vás připravili ve spolupráci se společností Software 602. K vyplnění formuláře potřebujete nejprve stáhnout program 602XML Filler. Stahujte zde.

Jednoduchá

Nepotřebujete odborníka, podat daňové přiznání zvládnete sami. Interaktivní formulář vás provede a má v sobě integrovanou nápovědu s pokyny Ministerstva financí.

Bezpečná

Všechna data, co do něj vložíte, zůstávají ve vašem počítači a neodesílají se na žádný server.

Zadarmo

Za vyplnění daňového přiznání opravdu nic nezaplatíte, ani při požadavku na tisk na vás „nevybafne“ povinnost zaplatit malou finanční částku. Stažení programu i samotných formulářů je zcela zadarmo.

S podporou

Nevíte si rady? Zkuste diskuzní fórum a podělte se s ostatními o své zkušenosti.

Nejen na daně

Program, který potřebujete pro vyplnění daňového přiznání, si nechte. Využijete ho pro další potřeby, například pro jiné formuláře, které jsou zdarma ke stažení na webových stránkách Software 602 nebo státní správy.

Stáhněte si: Interaktivní daňová přiznání

Daňové přiznání

Nápověda k daňovým formulářům: Jak na elektronický daňový formulář

Pro zaměstnance, podnikatele i právnické osoby

Interaktivní formuláře mohou využít všichni daňoví poplatníci: zaměstnanci, osoby samostatně výdělečně činné i právnické osoby. Stačí si jen zvolit správný formulář. Stahujte zde.

Po vyplnění stačí formuláře doručit finančnímu úřadu. To můžete osobně na kterémkoliv finančním úřadě, poštou, anebo prostřednictvím elektronické podatelny (máte-li certifikát s elektronickým podpisem).

Tip: Používáte pro přístup k internetovému bankovnictví ČSOB nebo Poštovní spořitelny čipovou kartu? Elektronický podpisový certifikát čipové karty můžete využít i ke komunikaci se státní správou.

Výpočet daně z příjmů za rok 2008

Než půjdete podat daňové přiznání, připravili jsme pro vás online daňovou kalkulačku pro výpočet daňové povinnosti za rok 2008. Můžete si vybrat verzi pro zaměstnance nebo pro podnikatele.

Daňová kalkulačka

    Speciální daňová a sociální poradna

    Připravili jsme pro vás speciální poradnu, kde najdete odpovědi na jednoduché, ale i složité otázky z oblasti daní, sociálního a zdravotního pojištění. Přímý odkaz: daňová poradna.

    skoleni_15_5


    Další formuláře ke stažení

    Máte rádi klasiku, nebo preferujete formuláře v excelu? Můžete si vybrat, připraveno je obojí.

    Další formuláře

    Kalkulačky sociální podpory

    Spočítejte si, jak na tom budete při nemoci, anebo co vás čeká při odchodu do důchodu.

    Byl pro vás článek přínosný?

    Autor článku

    Kolektiv redaktorů serveru Měšec.cz.

    Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).