Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku mBank bude levnější, ale zároveň zdražuje od Petr - Postupně mě opravdu dotlačí k odchodu. Přes dokopané...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 12. 2014 21:23

    Petr (neregistrovaný)

    Postupně mě opravdu dotlačí k odchodu. Přes dokopané IB, dokopaný mobil banking a teď sazebník, nevyhovuje mi na mB už nic. Co mi poradíte za náhradu? Kartou platím jen v cizí měně přes internet, výběr z bankomatu mi stačí jeden, na účtu jednotky pohybů a asi 4 trvalé příkazy měsíčně. Uvítal bych nějaký spořící účet k tomu, kde můžu válet +-200k.

  • 12. 12. 2014 0:53

    kraken (neregistrovaný)

    zkuste equa bank, musite mit prichozi platbu vice nez 10 000 kc, abyste mel vedeni uctu zadarmo, kdyz ale budete mit na uctech v bance vice nez 100 000 kc, budete mit vedeni uctu a veskerte sluzby zadarmo. Vyber z jakehokoliv bankomatu je vzdy zdarma.

  • 12. 12. 2014 8:46

    Petr (neregistrovaný)

    Jak je na tom Air bank? Koukal jsem teď na jejich mobilní aplikaci a vypadá dost povedeně, konečně někdo u tvorby taky přemýšlel. Equa app se mi zdaleka tolik nelíbila.

  • 12. 12. 2014 9:24

    Někdo (neregistrovaný)

    Equa app je v pohodě a minimálně na Androidu (jinde jsem netestoval) má skvělou vychytávku: nemusíte přepisovat kódy z potvrzovacích SMS, konečně někoho napadlo že si je ta aplikace může přečíst sama!

  • 12. 12. 2014 10:23

    Krtek (neregistrovaný)

    Airbank je taková asi jak se prezentuje v reklamách. mně jako nenáročnému klientovi stačí. Na spořáku je úrok sice jenom 1,1% (když jsem tam šel byl 2,4). Ale zase jde z něj posílat platební příkazy, peníze jdou ihned kdykoliv k dispozici. Já neznám lepší místo kde mít peníze po ruce ale ńe pod dosahem platební karty. Fajn jsou "obálky na spoření kde si člověk zadá limity a trvalé spoření a ví kolik a na co si šetří. Dneska už to asi mají i jiné banky. Běžný účet je taky bez poplatků na běžné věci. V čem vidim nevýhody je výběr hotovostí. Samozřejmě na svojí pobočce nebo ve svém bankomatu jsou zdarma. Těch má ale A B žalostně málo. Pak je možnost vybrat si částku do 3 tisíc (nebo to zvedali, už nevim přesně) kdekoliv v terminálu Sazky. To je za 10 kč. No a nebo výběr z cizích bankomatů kdekoliv po EU za 25 kč. Já to řešim Sazkou protože víc než 3 tisíce měsíčně v hotovosti k životu nepotřebuju.
    S bankovnictvím na webu jsem spokojenej, musim uznat že už několikrát banka vzala v potaz moje připomínky a při dalším updatu je zaimplementovala do bankovnictví.
    Měl jsem i půjčku na refinancování paskvilu od ČSOB a to byla paráda. Možnost kdykoliv dát peníze navíc jsem využíval často a místo 5 let sjem zaplatil všechno do 5 měsíců. Ale probíhalo to stylem zaplatim splátku navíc, přijde přepočtený splátkový kalendář kde se objeví zkrácená doba splatnosti i částky o kolik jsem tim ušetřil. Prostě paráda. Sám nevim co víc od banky chtít (proč by měla banka dělat třeba pojistky když na to jsou pojišťovny ? atd) a zatím mi vyhovuje. Doufam že do budoucna to nevezme stylem mBank a nezačne zavádět poplatky nebo jiné nesmysly.

  • 14. 12. 2014 15:29

    xf (neregistrovaný)

    Kellner banka - lidi jsou celkem zatím spokojení, ale dlouhodobě bych ji neradil. Jen nutno si uvědomit, kdo je majitel, a jak fungují firmy v této skupině. Dnes jsou v "náborové" fázi, ale je jen otázka času, kdy nastane čas ze strany majitele na tvrdý tlak na ziskovost. A to nutně bude znamenat pro klienta zhoršení podmínek.
    Equa totéž v bleděmodrém. Jakýsi britský investiční fond.
    mBanka, ti už se "odkopali" před lety, a lepší to nebude. Tam je navíc dost vidět, že nevědí, nepřemýšlí, zkoušejí co polská centrála "vymyslí". A že to jsou telecí "nápady". (Mimochodem, v rodině ještě jeden účet máme, a tento podzim nedodrželi vlastní slib - ale hádejte se s frančízovaným teletem na pobočce. Oni vědí, já to vím, že bych to sice vyhrál, ale za ten čas a úsilí to nestojí, a na to ve své nesolidnosti zřejmě spoléhají.)
    Za sebe říkám FIO - kvůli asi 15 let dlouhé historii internetové a bezpoplatkové banky (záložny), kdy za tuto dobu dosud neudělali na klienta podraz. V jednotlivostech nejsou vždy úplně nejlepší, obecně úroky vkladů mají spíše podprůměrné, ale to lze řešit spořením jinde, ale co je podstatné, vždy bez podrazů a pastí. Co může být ale pro klienta problém, pokud je z menšího města, kde nemají pobočku, ani vlastní bankomat, tak je získávání (a vkládání) hotovosti. To potom nezbývá než za každých 4.000 Kč utracených kartou jeden výběr z cizího bankomatu zdarma, a to nemusí každému vyhovovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).