Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Lidé nečtou pojistné podmínky a pak se diví (ROZHOVOR) od Ramesse II. - Kdysi jsem přemýšlel o pojištění a zjistil jsem,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 9. 2017 8:01

    Ramesse II. (neregistrovaný)

    Kdysi jsem přemýšlel o pojištění a zjistil jsem, že úplně všechny běžné činnosti, při kterých může vzniknout škoda, jsou ve výluce. Plnění dle smlouvy nastává jen v situacích, které neexistují a nemohou nastat. Takže je lepší a především jistější si vytvořit finanční rezervu a spoléhat jen na sebe, pojišťovna není ta, kdo by v takovém případě pomohl, byť si za to paradoxně nechává zaplatit.

  • 21. 9. 2017 8:40

    Pavel (neregistrovaný)

    Přesně tak. Když jsem měl svou první platební kartu, tak mi k ní nabídli i cestovní pojištění. Po přečtění pojistných podmínek a výluk jsem nebyl schopen vymyslet situaci, na kterou by se pojištění vztahovalo.

    Podobně mi nabídli úrazové připojištění k ŽP. Tak jsem si přečetl podmínky, a zjistil jsem, že se to připojištění vztahuje na deset přesně specifikovaných úrazů (jeden příklad - zlomení obou kostí předloktí ve vzdálenosti více než deset centimetrů od kloubů).

    Ale ta rada v nadpisu článku je správně - lidi, přečtěte si pořádně pojistné podmínky PŘED UZAVŘENÍM SMLOUVY. Tak zjistíte, že ta pojistka je na nic a ušetříte peníze.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).