Hlavní navigace

Názor k článku Lidem zbývá na spoření stále méně peněz. A rozmýšlejí si i úvěry od JKL - Státní "dluh" nebo "státní deficit" není skutečný dluh,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 9. 2012 21:56

    JKL (neregistrovaný)

    Státní "dluh" nebo "státní deficit" není skutečný dluh, je to jen rozdíl mezi spotřebou a produkcí státu - nikdo nepřijde se směnkou a neřekne: "Teď hned, Češi, zaplaťte x Kč!"

    Je to jako když vyděláte 20 000 Kč, ale utratíte 22 000 Kč a ty 2 000 Kč vezmete tak, že například prodáte kuchyňský robot nebo je vezmete z rezerv.

    Důležité je získat trvalý pozitivní finanční tok a je jedno jak moc velký bude státní dluh, protože velký pozitivní finanční tok, jakmile bude vytvořen, jej zase rychle vyrovná a ještě vytvoří rezervy.

    Je to asi jako když máte v bytě věci v hodnotě 500 000 Kč, peněz moc nemáte a naskytne se Vám příležitost investice do nájemní nemovitosti ve výši 400 000 Kč s tím, že z ní budete mít trvalý finanční tok 50 000 Kč. Vyplatí se Vám tedy všechno vybavení bytu rozprodat, nechat si pomalu jen postel na spaní a jinak nic moc, vzít těch 400 000 Kč a koupit tu investiční nemovitost - za rok pak získáte 600 000 Kč, takže si všechno vybavení koupíte zpět a za 200 000 Kč navíc si ještě dobřejete něco navíc a luxusní dovolenou :).
    Díky tomu Vám ale od teď bude přitíkat 50 000 Kč měsíšně a budete si žít pohodově a nic Vás neohrozí.

    Stát má samozřejmě lepší možnosti, protože má vlastní měnu, dohled nad daněmi a může získávat hodně muziky za málo peněz... Bohužel, naši politici toho nevyužívají :-(.

    60 mld nic není - stačí, aby stát vrátil zbytečné stíhačky švédům, zbavil se zbytečných obrňáků a dalších kravin, s které mají zelení mozci jako drahé hračky... Když si chtějí čeští vojáci zajezdit ve speciální technice, mohou využít schengenský prostor a jet například na výcvik do Anglie - alespoň se naučí jazyk.

    Naše vláda neumí vést stát. Ovšem problém je, že čeští lidi nechtějí silnou vládu - chtějí tam neschopné blbce a takové volí. Já jsem dokázal vybudovat mezinárodní firmy a dokázal bych vedením státu vydělat takové peníze, že bychom na tom byli lépe než USA. Jenže k tomu bych potřeboval neomezené pravomoci v řízení státu - ty mi tady nikdo nedá.

    Opravdu si neumím představit jak bych například budoval prosperující firmu, kdybych se měl řídit tím, jestli s každou operací souhlasí 200 dalších lidí a s těmi velkými i davy na ulici - to bych okamžitě krachnul :-D.

    Takže dokážu si představit jak bych to řešil s pravomocemi diktátora, ale opravdu si nedokážu představit jak z krize ven, pokud bych měl nějakou strategii, prosadil z ní 20% a zbytek by mi zničila opozice, pak bych chtěl udělat něco jiného a z toho by se mi podařilo 15% a opět smolík... :))

    Demokracie není moc vhodný systém do krizového řízení - proto se například ve válce nepoužívá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).