Hlavní navigace

Názor k článku Kurzy platebních karet: S jakou kartou (ne)platit na letní dovolené? od Michal Kubeček - To nemůžu dost dobře posoudit, osobně tyhle testy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 6. 2021 9:44

    Michal Kubeček

    To nemůžu dost dobře posoudit, osobně tyhle testy beru spíš jen jako zajímavost, a to bez ohledu na to, jestli je tam nějaký Revolut nebo ne. Mně totiž tahle honba za desetníky přijde malicherná už z principu. Když si vezmu, kolik během takové týdenní dovolené utratím, spočítám, kolik bych mohl ušetřit na těch kursových rozdílech, a porovnám si to s celkovými náklady na takovou dovolenou, tak v tom prostě nevidím smysl.

    Ty dva tisíce rozdílu z příkladů v článku vypadají jako spousta peněz - ale jen do chvíle, kdy si uvědomím, že ten příklad předpokládá, že k nákladům na samotný pobyt a cestu navíc na místě utratím ještě něco kolem padesáti tisíc za různé další výdaje. Možná tento web cílí na čtenáře, z jejichž pohledu jsem "socka", ale prostě mi to nepřipadá jako úplně realistický příklad. Ale i kdyby byl, pořád by to znamenalo, že v celkových nákladech na takovou dovolenou bude ten kursový rozdíl jen plivnutí do moře.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).