Jídlo pro strávníky se normuje. Když je 100 strávníků, vypočítá se norma spotřeby pro 100 strávníků. Takže 100 zaplacených obědů.
Pokud zůstanou zbytky, tak za těchto okolností, pokud je jídlo správně znormováno pro 100 strávníků, což se dá zkontrolovat,
jedná se o nedojedené zbytky z talířků. "Paní kuchařko, nedávejte mi 4 knedlíky, já chci jen 2 kousky, jsem stará a už toho tolik nesním, prosím Vás... a sušenky si nechte, dyť nemám zuby abych to pokousala...". Takže knedlíky se hodí bokem a nedojedené zelí se seškrábne z talířů nebo vyškrabe z hrnce. Pokud tam nejsou porce masa, vůbec bych to neřešila. Dala bych měsíční paušál pár korun za odnos zbytků a nemusím řešit jejich likvidaci jako producent odpadu. A jestli se to nelíbí KHS nebo EU, ať jdou k čertu. To se musí řešit takové hovadiny? Víte někdo co je to zdravý selský rozum? Tato generace pěkně degeneruje.