Hlavní navigace

Kde se prodávají prošlé nebo špatně označené potraviny? (MAPA)

17. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Státní zemědělská a potravinářská inspekce našla místa, kde se prodávají špatně označené nebo prošlé potraviny. Nenechte se zbytečně klamat nebo v horším případě ohrožovat své zdraví.

Výrobek zlevníme a datum o původní trvanlivosti potravin seškrábeme. Tak lze popsat některé z praktik nepoctivých obchodníků. Zdá se, že zvláště v současné době ekonomické stagnace se cena dostává do popředí, stejně jako narůstá vynalézavost jednotlivých obchodníků.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce proto našla místa, kde se prodávají špatně označené nebo prošlé potraviny. Kde se nejvíce upravuje trvanlivost? Překvapení se nekoná: nejvíce se pozměňují informace o masných a mléčných výrobkách. Často se také klamavě u potravin označuje místo jejich původu.

skoleni_15_4

Podívejte se na mapu serveru Aktuálně.cz, sestavenou podle dat Státní zemědělské a potravinářské inspekce.


Aktuálně.cz – (z dat Státní zemědělská a potravinářská inspekce) 

Mapa

Přečtete si náš nedávný článek o psychologických hrách obchodníků, kdy vydávají fa­lešné zboží za originální, nebo ho označují etiketami a známkami, které si sami vytvořili a jejich praktický užitek je nulový. Čtete také: Necháte se nachytat na psychologické hry obchodníků?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Nejčastěji se věnuje tématům z oblasti investování, financí a makroekonomie.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).