Hlavní navigace

Názory k článku Každý se musí o zaplacené bankovní poplatky poprat sám, vzkazuje právník

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 10. 2012 9:05

    MoB (neregistrovaný)

    Docela bych to zkusil... LBBW je německá banka a mohla by na to slyšet. To jsem zvědavý :)

  • 6. 10. 2012 8:19

    Zdenek (neregistrovaný)

    Myslim, ze je to blbost.

    S podminkama jste souhlasil, kdyz jste podepisoval smlouvu.

    Dokazu si predstavit, ze toto bude plati od roku 2013, ale nedokazu si predstavit banky vracejici penize.

    Taky nekdo muze prijit s tim, ze jsme nekde neco neplatili a ze je to v rozporu s narizenim celogalaktickeho prava, ktere se odsouhlasilo na Alfa Centauri pred 120 000 lety a ze jim dluzime .... Douglas Adams by z nas mel radost!

    Pripada mi to, ze na malych bezvyznamnych veces se snazi vytvaret vzor chovani, ze EU je vic nez staty a ze se chova lepe a pak prijde studena sprcha .... zacnou se montovat i do dalsich veci, ktere uz nam tak popularni nebudou, ale protoze jim dovolime tyto drobnosti, protoze jsou "relativne neskodne", tak potom uz se budeme chovat iracionalne my, ne oni:)

  • 1. 11. 2012 22:52

    John (neregistrovaný)

    Hmm. "s podmínkama jste souhlasil"
    dovolím si zavzpomínat na tu smutnou dobu, kdy je člověk v presu a ptá se těch lidí z banky aby mu ukázaly jak by vypadala smlouva a oni ho pošlou do pr... s tím, že to nejde takhle paušálně, že to je podle situace.

    Když si pak člověk vyběhá smlouvy, má tam různé saknce do kdy musí platit ty či ony částky a má již zaplacený odhaz od banky jediné jedné X, která mu pak slavnostně předloží smlouvu, je v situaci vydíraného.

    Já se takto snažil jen spojit s člověkem z banky (právníkem) se kterým bych mohl jednat o znění některých bodů smlouvy. Nejen že odmítali změny apriori, ale odmítali mi i dát kontakt na člověka, který by měl tu pravomoc mi toto sdělit a byl tedy právník. Naopak mě přepojili na jakéhosi manažera, který mi dokonce do telefonu soustavně lhal.

    V takové situaci prakticky nemáte jinou šanci než podepsat smlouvu, ve které například bude ustanovení, že vám generální ředitel banky kdykoliv může přijít domů ošukat vašeho psa. Když to totiž nepodepíšete, platíte statisíce prodávajícímu za neplnění SOSB apod. apod...

    Takže o tom, jak je to s tím svobodným podpisem smlouvy bych si dovolil trochu polemizovat. Praxe je vyděračská a syrová. Samozřejmě si můžete nechat zpracovat (a zaplatit ) 3 odhady, zaplatit 3 poplatky od 3 bank a pak doufat, že v některé smlouvě váš ušetří a budete schopní jí podepsat, ale uvidíte je až dojde na lámání chleba.

    Také poplatky a všeobecné podmínky - chtít po klientech aby souhlasili že jim může banka kdykoli pod nosem měnit podmínky a kkdyž nesouhlasí, tak si třeba splaťte jistinu, hmmm zase když si za rok dají do všeobecných podmínek, že musím každý měsíc vykouřit jednomu bankéři péro, nic s tím nikdo "teoreticky" nenadělá. Samozřejmě je to kravina odsouhlaovat něco předem, je to protiprávní ale přesto to tak banky mají. Ale suďte se s nimi pak.

    Při příhodě, jak šéfka GE money pobočky běhala jak tygr a rozčilovala se že když hlásím jiné trvalé bydliště, odmítám podepsat souhlas s novými všeobecnými podmínkami, když dle jejích slov "STEJNĚ PLATÍ", tak proč je chcete podepsat když stejně platí, "protože to musí všichni, je to jen formalita", když je to jen formalita tak to nepodepíšu, "ale to musíte", atd atd a ani jim nebylo divný že mi je nedali přečíst a ani jim nebylo divný že nejdou ani během tý návštěvy prostudovat.... fuj běhá mi mráz po zádech. Mimochodem podobně to zkoušeli i v KB kdysi.

    Tak mi něco chvíli vyprávějte o tom, že se hypo smlouva podepisuje bez nátlaku :-)

  • 4. 11. 2012 23:47

    Xapatan (neregistrovaný)

    Bohužel je to tak a bohužel dokud budou mezi námi hloupé ovce, které podepíšou všechno, co jim kdejaký vych...k strčí pod nos, tak máme všichni smůlu. Jenom tento rok jsem chtěl upravit smlouvu od AAA auto a Skylinku a to jen vypustit rozhodčí doložku. Hádejte, jak jsem dopadl. kvůli mě to prý upravovat nebudou. Když vidím jak se pak chlubí kolik mají partnerů, přeneseně kolik lidí jim to podepsalo ...

  • 4. 11. 2012 23:32

    Sten (neregistrovaný)

    A co když ty podmínky změnila banka a nabídla vám dvě možnosti: buď vše zaplatit (z čeho?) nebo akceptovat nové podmínky.

  • 16. 11. 2012 19:17

    Mirek Pátek (neregistrovaný)

    To je přesně ono - zatímco úrok je fixován na nějakou dobu, kterou si klient zvolil, poplatek za vedení úvěrového účtu fixován není a banka jej může kdykoli zvýšit. Využívá tak situace, kdy je klient v hospodářské tísni – protože není v jeho silách odstoupit od smlouvy a úvěr okamžitě splatit. Viz GE Money Bank, která od 1. ledna 2013 zvedá poplatek za vedení úvěrového účtu u Expres půjčky z 69 na 79 Kč měsíčně.

  • 4. 11. 2012 18:10

    Xapatan (neregistrovaný)

    Oběhal jsem banky, protože jsem potřeboval úvěr. Nejlíp mi vyšla Raifka. Ale jen do prvního výpisu. Tam jsem zjistil, že mi z účtu zmizelo několik tisíc. V Raifce mi pak argumentovali platným ceníkem a já jim zase informacema od jejich bankéře. Neúspěšně. Bankéř mi totiž neřekl, že si vyúčtují 5.000,- Kč za posouzení úvěru, a kromě 75,- Kč/měs. za vedení běžného účtu dalších 300,- Kč/měs. za vedení úvěrového účtu. Po půl roce mi za vedení běžného účtu, na kterém byly jen pohyby splátek úvěru, zvedli poplatky na 175,- Kč/měs. A tak jsem za vedení účtů k úvěru musel platit skoro 500,-Kč/měs. Úvěr byl na tři roky. Banka mě tak OKRADLA o cca 20.000,- Kč na 150tis. úvěru. Nikdy jim ten podraz nezapomenu. Asi podobných klientů bude víc, že zakládají novou banku ZUNO. Daleko k RB nemá ani ČS, KB a GE.

  • 30. 1. 2013 13:10

    jababy

    zdravím tady se pereme o úvěrové poplatky a co za správu účtu stavebního spoření? státní příspěvek 10% se zdaní a když odešterteskoro 300 ročeně tak toho moc nezůstane

  • 3. 2. 2013 21:23

    Karel (neregistrovaný)

    Něco dám rovněž o placu.Vyřizoval jsem úvěr pro naše SVJ u ČS spoř.Byli jsme pzrovna zcela první! Podepíšeme Smlouvu o úvěru a přijde návrh,abychom se "upsali" v počtu 5-ti bytů že je to pro pojištění baráku.Blbost,byla to záruka na pokrytí úvěru danými,údajně náhodně vybranými lidmi,když na jednoho tam byli prakticky členévé výboru SVJ.A co teď,když chcete opravovat barák. A co hlavní,v preambule Smlouvy ani slovo o Obch.zákoníku,kerý pro SVJ mj.neplatí,ikdyž jde o práv.osobu a je zde pouze odkaz na Předpisy samotné ČS,takže kam jsme se dostali... A co navíc,v základních podmínkách Smlouvy není ani slovo o poplatku za vedení úvěru,který je ve výši 300,-Kč/měs. Na dobu 15-ti let jde o 55.500,- Kč,což jsoiu pro nás dvě měs.splátky ale pro ČS dobrý kšeft...´Uhrada tohoto poplatku je uvedena v Plánu anuitních plateb,dobrý co?...

  • 16. 2. 2013 15:53

    osho (neregistrovaný)

    BANKY , STÁT VE STÁTĚ , TEĎ NA NĚ MUSÍ DOJÍT STEJNĚ JAKO NA ISLANDU . GLOBÁLNĚ VZATO VLÁDNOU BANKY VŠEM EKONOMIKÁM SVĚTA A JE ŮPLNĚ JEDNO JAKÁ JE VLÁDA . BANKY V SOUČASNOSTI JSOU PODPOROVÁNY ZKORUMPOVANÝMI VLÁDAMI VE SVÉ NEHORÁZNÉ LICHVÁŘSKÉ POLITICE PROTI LIDEM , PENÍZE UŽ NEJSOU NIČÍM KRYTY A BANKY JE VIRTUÁLNĚ VYTVÁŘÍ NA ZÁKLADĚ DLUHU !!! ZATOČÍ S NIMI JEN TRANSPARENTNÍ SYSTÉM PŘÍMÉ DEMOKRACIE JAKO NA ISLANDU !!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).