Hlavní navigace

Názor k článku Kauce na byt může činit až 6 nájmů, ale vrací se i s úroky od mr - Před 1,1/2 roky přišla za mnou dáma, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 6. 2015 12:55

    mr

    Před 1,1/2 roky přišla za mnou dáma, že by chtěla u mne bydlet v podnájmu. Řekl jsem dobrá.Dejte 3 měsíce dopředu, které pokryjí náklady na 1 měsíc a 2 měsíce bude jako stálá záloha na vaše opravy.V případě neobnovení zálohy před splatností, budou 2 měsíce započítány jako oprava škod, které můžete napáchat a další náklady.Budete vystěhována na své náklady a vráceno co zůstane.V každém případě si musela dopředu zařídit své náhradní ubytování ona na své náklady a musela to prokázat stvrzením na MěÚ. Řekl jsem jasně a prokázal, že platby platím na 3 a více měsíců dopředu.Dáma nechtěla po ošetření smlouvy pochopit. Samozřejmě vše mohlo být k plné spokojenosti obou stran bez nároku na úrok ze strany podnájemce. Protože mě chtěla zneužít a nedávat si dopředu každý měsíc stranou na podnájem řekl jsem ať neotravuje. Pokud se platí úrok, tak pouze u toho, kdo z nájmu bere úrok a zhodnocuje ho! Když se zaplatí nájem bance na 3 měsíce dopředu, musí banka vyplácet úrok z toho, co ji bylo předáno?Nemusí!Nik­de nevznikla škoda a nikdo nebyl podveden.Pokud podnájemce nesouhlasí s mojí platbou a smlouvou nájmu, nezajímá mě!!
    V tomto případě to nebyla kauce, ale dohoda, že 1 měsíc bude placeno předčasné a 2 měsíce budou na pokrytí neodvratných jejích škod bez náhrady.Každý měsíc by však musela zaplatit 1 splátku nájmu.Což by pokračovalo tím, že by měla zaplaceno stále na 3 měsíce.Samozřej­mostí by bylo i vrácení alikvotně to na co by měla nárok.Když platím nájem na 3 měsíce dopředu bance, také nedá úrok.Naopak, musím zaplatit poplatek tak, jako na poště.Takže nikdo nemá nárok mě nutit, abych platil nesmyslné úroky na svou ochranu.A nikdo ani ze zákona nemá právo zasahovat do mých práv a plateb.Pouze se jim přizpůsobit.To, že zákon vyžaduje úroky jsou klamné podvodné praktiky zakotvené v zákoně.Tyhle zákony byli vydané na obranu Romů, ale který inteligentní člověk by je chtěl?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).