Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Jednou šlápnete mimo zákon a zpět vás společnost nevezme. Nezískáte ani práci od Jarmila - "Paradoxem je, že ti, kterým se podaří znovu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 12. 2017 8:42

    Jarmila (neregistrovaný)

    "Paradoxem je, že ti, kterým se podaří znovu získat práci, jsou v zaměstnání mnohem loajálnější" - skutečně? Možná tak ti, co třeba způsobili dopravní nehodu, což se může stát opravdu každému. Ale že by byl loajálnější třeba podvodník, jako je paní Petra z článku? Kde má zaměstnavatel jistotu, že když podváděla, že u něj jako zaměstnnec nebude? Kde má zaměstnavatel jistotu u uživatele drog, že nebude krást, aby si opatřil peníze na drogy? Kde má zaměstnavatel jistotu, že nebude krást předlužený člověk, který má xx exekucí? Nehledě na to, že styk s exekutory, účtování jejich mezd a další agenda zabere dost práce, třeba účetního, kterou ale neplatí onen dotyčný, ale opět jde k tíži zaměstnavatele. Proč by to pak proboha dělal?

  • 14. 12. 2017 9:18

    Lada (neregistrovaný)

    U nás ve firmě zaměstnáváme několik lidí s exekucemi. Nekradou. A to někteří mají ty exekuce opravdu vysoké, v podstatě nesplatitelné. Podle mých zkušeností jsou zaměstnanci, kteří mají exekuce, spíš takoví splachovací a z toho, že dluží, si nic moc nedělají. A že by nějak extra toužili ty exekuce splácet (snad dokonce za pomoci krádeže finančních prostředků), to tedy opravdu ne.

    Taky zaměstnáváme jednoho člověka se záznamem v rejstříku, seděl ve vězení za podvod (podobný případ jako ta paní v článku). Musím říct, že pracovitějšího a ochotnějšího zaměstnance aby pohledal. Vykonává manuální práci, při které mu nepřijdou do rukou žádné finanční prostředky, takže nemá možnost nic zpronevěřit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).