Hlavní navigace

Názor k článku Jak snížit náklady za nemocniční poplatky od Pan D. - Nikdo vám neodpáře stálé platby (za plynoměr, za...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 2. 2008 7:39

    Pan D. (neregistrovaný)
    Nikdo vám neodpáře stálé platby (za plynoměr, za elektroměr - nevím, jak se to přesně nazývá, ale v cenících se to dá zjistit. Jediné vodárny zatím nepoužívají stálou platbu za vodoměr - ale co není, může být.).
    Výběr dodavatele je spíš pro podniky, ale domácnosti tuším že velký výběr nemají. Existují na webu kalkulátory, kde si zadáte spotřebu a vyhodnotí vám, kterého dodavatele je nejlepší zvolit, ale při běžné spotřebě domácnosti dosáhne přechod k jinému dodavateli úsporu řádově několik desítek korun, které ale spotřebujete kolem lítání kolem přepisu dodavatele. A nikde nemáte záruku, že nový dodavatel po roce nezdraží na úroveň toho původního dodavatele, a jste zase tam, kde jste byl. Jako banky: vrhly se na balíčky, aby klienti "uspořili" na poplatcích a a v konečném výsledku většinu klientů stojí vedení účtu víc než předtím a bankám srtmě rostou už tak nemravné zisky.
    Pokud občan žije v domácnosti sám, nemůže zcela vypnout topení nebo ledničku, žije-li ve společné domácnosti, platí to dvojnásobně.

    My jsme koupili nově postavený byt (cca 7 let), který rekonstruujeme (zhotoven vellmi "kvalitně" a la ODS - velké zisky a šetřit na všem, na čem se dá.). Spotřeba plynu i elektřiny téměř nulová, přesto platíme jak mourovatí právě za stálé platby.

    Připadá mi, že jste Jezevče takový rejpal /nebo rapl/ z povolání, zásadně s dobrými myšlenkami nesouhlasíte a ukájíte se tím, jak ostatní normální lidi svými názory vytočíte. Možná že patříte k takovým těm ušlápnutým, co se mají stejně blbě jako většina národa, ale potřebujete si rejpnout a hned je vám lépe. Možná by vám nějaký psychiatr doporučil hospitalizaci a medikamentozní nebo I.V. léčbu /skotské střiky se už neprovádí?/. Pak byste si mohl vyzkoušet poplatky pro Julínka v praxi...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).