Hlavní navigace

Jak nejvýhodněji dobít mobil?

18. 6. 2002
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Majitelům předplacených karet mobilních telefonů se dnes nabízí množství způsobů, jak výhodně předplacenou kartu dobít. Jaký způsob je nejvýhodnější a jaký nejpohodlnější? Jaké "novinky" v dobíjení nabízí jednotliví operátoři?

Doba, kdy bylo možné mobil dobít pouze zakoupením kupónu, setřením a přepsáním příslušného dobíjecího čísla ,je nenávratně pryč. Proč to dělat složitě, když existují jednodušší způsoby. Vedle odbíjecích kupónů se totiž nabízí výběr hned z několika dalších možností zvýšení kreditu.

Eurotel – GO KARTA

Dobíjení bankovním převodem
Prostřednictvím platebního příkazu můžete svůj mobil dobít z kteréhokoliv bankovního účtu v České republice. Stačí částku zaslat na příslušný účet a nabití by mělo být provedeno do 5 pracovních dnů od potvrzení platebního příkazu bankou. Během měsíce je možné takto provést až 20 transakcí, a dobít tak z jednoho účtu až 10 telefonů. Maximální výše doplnění kreditu je 10 000 Kč.

Dobíjení přes smlouvu
Jste-li zákazník s písemnou smlouvou se společností Eurotel, můžete po zavolání na číslo *11 dobít kterýkoliv mobil společnosti Eurotel. Platba je zahrnuta v pravidelném vyúčtování telekomunikačních služeb.

Dobíjení přes bankomaty
Podobně jako T-MOBIL a Oskar, i Eurotel nabízí dobíjení přes síť bankomatů. K využití je připravena síť 250 strojů v České republice. Postup je obdobný jako při výběru hotovosti. Vložíte bankovní kartu, zadáte svůj PIN a zvolíte hodnotu kuponu. Na rozdíl od T-MOBIL, kde existuje přímé dobíjení, je zde nutné po vytisknutí 14 místného kódu postupovat stejným způsobem jako při dobití běžného kupónu – tedy vše pěkně přeťukat na display. Vlastní dobití pak provedete přes internetovou stránku www.mobilgo.cz nebo zavoláním na *88.

Dobíjení přes GSM Banking
Vlastníte-li GO SIM kartu s Juice a telefon podporující SIM toolkitové aplikace, můžete ke zvýšení kreditu využít GSM Banking. Tímto způsobem je možné provést až 20 transakcí a dobít z jednoho účtu až 10 telefonů v celkové výši kreditu 10 000 Kč.

Vlastní dobíjení probíhá výběrem příslušného menu z mobilního telefonu. Je možné zvolit částky v hodnotě 300, 500, 1 000 či 2 000 Kč.

Dobíjení přes Internet
Nejmodernější způsob dobíjení vyžaduje kromě vlastnictví PC i účet u eBanky. Platební systém umožňuje zákazníkům naplnit kredit v rámci jedné souhrnné operace až do výše 10 000 Kč.

Oskar – OSKARTA

Dobíjení s využitím bankomatů
Nejjednodušší a nejpohodlnější způsob dobití Oskarty našeho nejmladšího operátora je využití sítě bankomatů ČSOB a Komerční banky. Na rozdíl od společnosti Eurotel proběhne přímé dobití kreditu, které je potvrzeno zasláním SMS na číslo dobíjeného mobilu, případně i na jiné zadané.

Kredit je možné navýšit v hodnotě 400 Kč, 800 Kč (v takovém případě bude připsáno 900 Kč) a 1 500 Kč (s připsáním 1 800 Kč). Maximálně je však možné dobít 10 000 Kč měsíčně.

T-Mobile – TWIST KARTA

SMS dobíjení
Podmínkou dobíjení pomocí SMS je registrace v síti 200 bankomatů Komerční banky. Po úspěšném provedení registrace obdržíte potvrzení s kódem DPIN. S ním můžete načerpat kredit prostřednictvím SMS kdykoliv a odkudkoliv, tedy i ze zahraničí. Pro jedno telefonní číslo lze dobít týdně maximálně 4 000 Kč.

Přes síť bankomatů
Nejpohodlnější a nejpraktičtější způsob zvýšení kreditu je užití bankomatu. K dispozici je rozsáhlá síť ČSOB a Komerční banky, označená logem Twist.

Po vložení platební karty, zadání PIN karty, zvolení čísla dobíjeného mobilu a výběru požadované částky je během okamžiku zákazníkovi zaslána formou SMS informace o dobití a částka je okamžitě připsána. Navýšit kredit lze v rozmezí 200 – 4 000 Kč v závislosti na peněžním ústavu.

Přes terminály CCS
Zvlášť motoristé využijí k obnovení kreditu terminály CCS, umístěné na více než 250 čerpacích stanicích na území České republiky. Dobíjení provádí obsluha příslušné čerpací stanice a vy po úspěšném dobití obdržíte stvrzenku. Platbu za úspěšné dobití lze provést v hotovosti, CCS kartou nebo platební kartou. Je možné si zvolit částku v rozmezí 200 až 9 999 Kč.

Přes terminály SAZKA
Novinka, kterou využívá čím dál více klientů, je přímé dobíjení přes terminály Sazka. Výhodou je velká dostupnost pracovišť Sazky, rychlost odbavení a do 22. července získání bonusu z dobíjené částky ve výši 10 %.

Dobíjení probíhá zaškrtnutím číslic svého telefonního čísla na tiketu. Následně stačí zvolit dobíjenou částku v rozmezí 200 až 9 999 Kč.

Platba za dobití prostřednictvím terminálů probíhá složením příslušné hotovosti na přepážce. Pokud dobíjíte stále stejné číslo, nemusíte pokaždé tiket vyplňovat, ale pro všechna navyšování kreditu lze použít jeden předvyplněný.

Přes GSM Banking
Klienti GE Capital Bank a Komerční banky s aktivní službou GSM Banking mohou využít tento způsob dobíjení. Službu je nutné si aktivovat v položce – Twist dobíjení, kde vyplníte požadované údaje a do pole částka zadáte * 1 *. Obratem obdržíte spolu se zprávou o aktivaci i kód BPIN. Samotné dobíjení je možné provádět i ze zahraničí.

dan_z_prijmu

Chcete-li ušetřit nejen na poplatcích za hovory, ale i za pořízení kreditu, musíte být klienty mobilních operátorů T-Mobile nebo Oskar. U druhého jmenovaného získáte 100 Kč (300 Kč) kreditu v případě dobití částky 800 Kč (1500 Kč) bankomatem, firma T-Mobile vám připíše 10 % z částky zaplacené terminálem Sazky.

Slevu při pořízení kreditu vám však může nabídnout kterýkoli prodejce dobíjecích karet libovolného operátora.

Využíváte alternativní cesty dobíjení kreditu mobilního telefonu?

  • Ano, hledám slevu.
    53 %
  • Ano, i bez slevy.
    17 %
  • Ne, držím se osvědčeného způsobu.
    14 %
  • Ne, nemám předplacený tarif.
    16 %

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).