Hlavní navigace

Investiční antirádce

2. 3. 2001
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Také máte pocit, že by každý chtěl vaše peníze? Ať se podíváte kamkoli, jsou všude…

Banky, které vás lákají na úrok. Bůh ví, jak je možné, že vám vrátí víc, než jste jim půjčili. V tom musí být nějaká magie. Nebo vám nevrátí nic.

Pojišťovny slíbí, že od nich dostanete zaplaceno, pokud se vám něco stane. A když na to přistoupíte, a necháte si něco udělat, třeba zlomit nohu nebo ruku, přijdou a řeknou, že to neplatí a že vám nic nedají.

Investiční společnosti, které nabízejí, že se o vaše peníze postarají lépe než vy. Jako byste se o ně nedokázali postarat sami!

A to nemluvím ani o penzijních fondech slibujících důchodové zajištění. Kdo by jim věřil, když se o penzisty nedokáže postarat ani stát? A ten má přeci peníze pořád. Neřád! Na daních mi berou téměř polovinu toho, co si vydělám! A ještě se o mě nepostará.

Pak tu máme příbuzné, přátele, známé a sousedy. Všichni by chtěli půjčit, prý vše splatí. To tak! Z čeho? Přijdou si půjčit znovu, aby měli na zaplacení starého dluhu. Já to znám, nic nového pod sluncem, Amerika tak taky žije. A žije.

dan_z_prijmu

Mohl bych si peníze uložit pod polštář. Tam budou pěkně v bezpečí, nikdo o nich nebude vědět a budu mít klid. Ale slyšel jsem, že máme inflaci. Nevím přesně, co to je, ale prý najde peníze všude a zkazí je. Asi to bude nějaká infekce.

Nebo si něco můžu koupit. Vždyť je všude tolik krásného zboží! A tak krásně ho nabízejí. Jen se podívejte nahoru nebo dolu na této stránce, i tady! A proto nespořte, nešetřete, neinvestujte, spotřebujte. Neboť kdo nic neinvestuje, neprodělá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šefredaktor odbormných komutních webů Poradci-sobě.cz a Realiťáci-sobě.cz. Šéf obsahu EMA data.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).