Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Hypotéky v roce 2019: Co se děje s úroky, jsem ještě nezažil, říká expert od zeman - No nevím, vidím hlavní problém v levných penězích....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 2. 2019 21:57

    zeman (neregistrovaný)

    No nevím, vidím hlavní problém v levných penězích. Pokud by nebylo možné kupovat nemovitosti na půjčku, tak by byt v Praze stál pořád do milionu. Jakmile je moc kupujících, tak roste cena. Nyní je moc kupujících, kteří to kupují na dluh, tím pádem ceny domů a bytů rostou.
    Vidím u nás ve vesnici vedle Plzně, každý třetí dům je prázdný a nikdo v něm nebydlí, tak zvětšení daně z nemovitosti by taky pomohlo. Stát si stěžuje, že je nízká porodnost, ale lidi místo, aby měli děti, tak splácí hypotéky. Na druhou stranu hypotéky pomáhají trhu, lidi co prodají nemovitost, si pak koupí třeba auto, je v oběhu více peněz a ekonomika se točí. Pak jsou tady cizinci, třeba jako ve Varech, kteří dostanou v Rusko obrovské sumy a skupují nemovitosti v Praze nebo ve Varech. Jsem původem Jihočech, bydlel jsem v Praze, v Londýně, nyní jsem v Plzni. Angličan prodá v Anglii dům, dostane 50mil na naše, pak si koupí dům ve Španělsku kde bydlí na důchod a koupí si druhý byt v Praze, který pronajme a ten mu generuje další příjem. V Anglii na BBC jsou pořady, které to radí lidem jak žít na důchod. V Praze jsem dělal v jedné top firmě a už v roce 2010 měli platy začínajíc na 70000-500000, ta firma je placena se zdravotního pojištění, kteří platíme všichni. Dělal jsem IT pro 5 těchto firem a všude to bylo stejné, měl jsem přístup do jejich databází, tak jsem vše viděl. Pro zaměstnance těchto firem není problém si koupit byt v Praze za 10mil. Jsou moc velké rozdíly mezi lidmi, rozevírají se nůžky. Nyní jsme na vrcholu ekonomického růstu, tak ceny samozřejmě rostou, ale dříve nebo později přijde pád. Když se podíváme na posledních 70let co se vše událo, tak dříve nebo později musí přijít nějaký zlom, dříve peníze od nás šly na východ, nyní jsou na západ, zase to může otočit. Nyní žijeme v kapitalismu, ten znamená že 20procent parazituje na 80procentech obyvatelstva, otázkou je jak si to dlouho nechá ještě těch 80 procent líbit. Státem podporované letadlo co jmenuje hypotéka, se jednou určitě musí zhroutit. Asi dnes je lepší mít dluhy, když to pak spadne, tak se dluhy odepíšou za dva tři roky se jede na novou, někdo to bohužel neustojí, ale to podstata ekonomiky. Státy dneska fungují jako zaměstnanci v práci, na každém je to co vyhádá na mezinárodním ekonomickém poli. V důchodu nechci zůstat na ulici, tedy jestli se toho odchodu ještě dožiju, tak jsem si musel vzít, také dům hypotéku, raději tedy v Plzni za peníze vydělané v Praze a v UK. Je to hodně o štěstí, měl jsem kolegu, co si koupil dům v Praze v roce 2006 za 2mil, loni to prodal za 7mil a koupil chalupu v Krkonoších a šel ve 38 do skoro do penze. Nyní to vidím v Plzni, že si kolegové staví nové domy za 5mil celé na hypo a řeší tam blbosti jako zapínání světla přes telefon nebo zajíždecí dveře do stěny, pak si nosí namazané rohlíky a nemají na jídlo a ani na pořízení děti.

  • 2. 2. 2019 7:15

    mn (neregistrovaný)

    Já znám zase spoustu lidí, co blbosti jako zapínání světla přes telefon nebo zajíždecí dveře do stěny neřeší, a stejně na byt nebo dům nevydělají, ani si nemhohou dovolit hypotéku, i když pracují.

  • 2. 2. 2019 12:21

    (neregistrovaný)

    Ano, hezky jste to popsal. Je čím dál propastnější rozdíl mezi bohatými a chudými a to samozřejmě velmi vyhovuje těm bohatým. Další problém s porodností je i ten, že čím dál více bílých lidí nemůže mít dítě (pokouší se i několik let) a proč ?
    Krásný příklad jde vidět na cikánech a migrantech, kteří se množí jako o závod. Proč oni nemají problém přivést na svět tisíce dalších neužitečných a na státní cecek přisátých "lidí" ? Ano, protože nepracují. Neznají denní stresy běžných lidí, kteří musí dnes v některých firmách dělat nejlépe za 5 lidí a za minimum peněz a samozřejmě denní stresy z uspěchaného a pracovního života se někde projeví a to je právě porodnost. Kdyby bílí lidé měli k dispozici v zádech tisíce neziskových organizací, které za ně bojují, tak jako bojují za cikány, když je nedejbože někdo chce vyhodit na ulici, protože naplatí nájem a dělají bordel, tak můžou taky krásně žít a měli by děti taky. Jenže opravdu svět se v prdel obrací. Místo, aby se podporovali lidé a rodiny, kteří si to zaslouží, protože pro společnost něco přináší, tak se dělají jen samé programy na podporu migrantů, cikánů, vrahů, feťáků a podobných skupin, které si to absolutně nezaslouží. Neříkám, druhou šanci ještě ano, ale pokud někdo dostane zadarmo byt, neváží si ho, rozfláká ho, tak proč mu proboha dávat další byt ? Tak si na něho vydělej anebo dokaž, že jsi přínosem. Jenže bohužel, tyto skupiny ví, že stačí vyhrožovat a dosáhnou svého. Opravdu nejhorší v dnešní době v této zemi a vůbec ve světě, je být bílý pracující heterosexuál. Nejsnadnější oběť za kterou se nikdo nepostaví.

  • 2. 2. 2019 13:45

    czhunter (neregistrovaný)

    Jsem bílý pracující heterosexuál a rozhodně si nemyslím, že se mám nejhůř a rozhodně cikánům, feťákům a migrantům (asi myslíte Ukrajince a Slováky, jiní v Česku nejsou) nezávidím.

    Díky Andreji Babišovi se v poslední době hodně používalo slovo "konečný poživatel výhod".

    Můžete si myslet, že ti cikáni (a feťáci a migranti), co dostanou "deseti tisíce na dávkách" stejně všechno prochlastaj, prokouřej, dostanou dávky na zaplacení ubytoven ... ale víte co to znamená? To znamená, že oni NEJSOU ti, kdo požívají konečné výhody (jejich život je pořád stejně bídný bez naděje na zlepšení).
    Ti, kdo jsou skutečnými konečnými poživateli výhod (ti co na tom vydělají a zlepší tak svůj život) jsou ve skutečnosti majitelé ubytoven, večerek prodávajících pančovaný alkohol a padělané cigarety cikánským dětem, výrobci drog, lichváři, ...
    A víte, kdo jsou tito lidé? To jsou většinou "pracující bílí heterosexuálové".
    Cikáni, ti jsou jen průtokovým ohřívačem těchto peněz od státu ke šmejdům, takový "dotační program pro malé české zmr*ečky". Zlobíte se oprávněně, ale na špatné lidi.

  • 2. 2. 2019 18:38

    Tomáš Marný

    Jiní v Česku nejsou? Najdi si na katastru nemovitostí stavbu Plzeň, Klatovská 98 - majitelé jsou podle tebe Ukrajinci nebo Slováci? Pak si najdi stavbu na adrese trvalého bydliště majitele 1/10 podílu - majitelka je patrně Tatarka, že?

  • 2. 2. 2019 18:50

    xf (neregistrovaný)

    Skutečně? S takovou argumentací, co tu používáš, je například vrah, nebo zloděj, ten pozitivní.

    Naopak na vrahovi parazituje policie, dozorci ve věznicích a soudy, kteří jsou "skutečnými konečnými poživateli výhod". "A víte, kdo jsou tito lidé? To jsou většinou "pracující bílí heterosexuálové"."
    Chudáci vrazi a zloději, "ti jsou jen průtokovým ohřívačem těchto peněz od státu ke šmejdům, takový "dotační program pro malé české zmr*ečky"."

  • 3. 2. 2019 10:16

    czhunter (neregistrovaný)

    Taky to občas dělám, že parafrázuji přesně něčí vyjádření, abych z toho udělal vtip pomocí absurdního příkladu ho zesměšnil, ale mně to teda jde mnohem líp.

    Ale nevzdávej to, tréning dělá mistra, pořád jsi jen na začátku!

  • 3. 2. 2019 10:25

    x (neregistrovaný)

    Jo tak to jó, ty jsi to myslel ironicky, jako parafrázi (i když netuším čí, mělo by to být poznat). Já měl za to, že to myslíš vážně.

  • 2. 2. 2019 21:13

    zeman (neregistrovaný)

    To máte pravdu, u nás bydlelo také několik hnědočechů ve dvou domech, potom přišla privatizace bytů, byty koupili za cca 30-50tisíc, do roka to to všichni prodali za cca 1mil-2mil, pouze jeden z nich si koupil dům, ostatní dostali v Plzni obratem další nájemní byt. Myslím, že jednou budeme ještě rádi za naše hodné hnědočechy, které za minulého režimu dali do latě. V UK jsem viděl africkou a muslimskou variantu obyvatel, párkrát jsem viděl ubodaného člověka v autobusu, tak jsem si říkal zlatá naše menšina. Až sem přijde tahle verbeš, tak potom teprve začne peklo. Ještě že nás chrání naše nízká životní úroveň. Západní svět degeneruje, nejsou si schopni nic manuálně vyrobit nebo postavit. Zvou k nim migranty v naději že něco zachrání, opak je pravdou.

    U nás už nastává stejná situace, v Německu 70procent bydlí v nájmu a 30procent to vlastní, my se brzo dostaneme do stejné situace. Místo, aby mladí zakládali rodiny, tak raději budou splácet auto, jezdit si nechat do thajska honit... a fotit se u toho jabkem. Střední třída nebude, zbude jen 20procentní elita, která bude pronajímat nemovitosti ostatním. Tato elita, pak pozve k nám další refuges, aby ještě více vydělala.

    Tomuto státu chybí základní vojenská služba, aby mladí tak nehulili, naše 4procentí teplá menšina by se tam zase věšela. Větší daň z nemovitosti u nemovitostí bez trvalého bydliště, aby měli kde bydlet, investice do vzdělání, abychom nebyly jen montovna pro NSR and NDR. Zákaz cizincům u nás kupovat nemovitosti pro bydlení. Zdanit naší podnikatelskou elitu, co moc neplatí daně a táhnou to jen pracující chudáci. Zprůhlednit odvod daní jako je to ve Švédsku, nastavit stropy mezi minimální a maximální mzdou. Speciální dohled zvláště u stavebních, energetických nebo farmaceutických firem, které jsou placeny hlavně ze státního rozpočtu, platy těchto firem se vymykají běžnému normálu. Není normální, aby jeden příbuzný co dělá stavbyvedoucího bral 150000 za měsíc a měl každé dva roky nové služební auto, tato firma dělá jen statní zakázky, staví tunely v Praze.

  • 2. 2. 2019 21:54

    Krtek (neregistrovaný)

    No, že někdo závidí vysoký plat dokonce svému příbuznému.... S první půlkou vašeho příspěvku bych i souhlasil ale druhou s těmi řečmi jak od komunistů ze Švédska, jste to zabil. A kournou všemu je ten váš stavbyvedoucí.

  • 2. 2. 2019 22:47

    nx (neregistrovaný)

    Je rozdíl mezi tím zavidět, a konstatovat, že někdo má příjem, který si nezaslouží. Nezasloužený příjem může být fakt, a knstatovat to může i člověk, který nezávidí.

  • 3. 2. 2019 11:18

    KK (neregistrovaný)

    Také se mi nelíbí, že firmy mající hlavní příjem ze zakázek ze státního rozpočtu, dokážou zaměstnance odměňovat tímto způsobem. Na druhou stranu, jsou tady policisté, učitelé, kteří berou malé mzdy, firmy které jsou defacto také statní firmy z vlastníkem z bývalých struktur vysávají naše daně ze státního rozpočtu a dálnice nejsou postaveny.

  • 3. 2. 2019 10:39

    zeman (neregistrovaný)

    Příbuznému nezávidím, pracuji v IT, tak na tom nejsem o moc hůře, jen jsem konstatoval proč jsou mezi lidmi takové rozdíly, že jeden na hypotéku má a druhý ne. Státy typu Švédsko, Norsko, Finsko mají nejlepší životní úroveň v Evropě. Teď si to teda podělali imigrantem. bychom si z nich měli nvzít příklad. V Anglii je jen bohatá horní vrstva, ostatní mají akorát tak na jídlo a bydlení.

  • 4. 2. 2019 20:38

    thr

    Tak na okraj k těm příkladům - Norsko má vysokou životní úroveň vyloženě díky ropě a některým přírodním výhodám (levná vodní energie atd.), jinak je tam ale docela problém. Finové jsou na tom také všelijak - chvíli byli na vrcholu, ale pak přišel dost tvrdý propad (ale u nich mi to přijde z vašich tří příkladů pořád ještě nejlepší).
    Švédsko dovedlo zdanění do absurdity, později to do jisté míry dokázali napravit a začalo to vypadat slibně, ale zase mají aktuálně jedny z nejhorších dopadů migrace, což trend obrací.

    Pokud bych hledal nějaký pozitivní příklad v Evropě, tak asi nejspíš Dánsko - tam mi přijde, že dokáží tu větší míru rovnostářství lépe vybalancovat a nesklouznout do extrému, rovněž na migraci reagovali daleko rychleji, takže nejsou dopady tak velké.

  • 6. 2. 2019 7:45

    kk (neregistrovaný)

    No nevim, kdyz se podivam na hodinovou mzdu Finska, Svedska, tak patri k nejvetsim v Evrope. Nulova kriminalita, existuje tam stredni vrstva a jsou tam nejmensi rozdlily mezi lidmi. Dansko neni spatne, chlap kdyz ma dost zenskych, tak si tam muze vzit chlapa, huleni si koupi v obchode, a kdyz ma dost tak zajde do nemocnice a daji mu jed na rozlucenou, opravdu idealni zeme :) zalozena z vetsi casti na imigrantech. Norsko i pred roupou byla velmi bohata zeme, clovek tak mohl nechat kolo na ulici a za tyden ho tam nasel jak je.

  • 6. 2. 2019 22:04

    thr

    Člověče, Švédsko a nulová kriminalita??? To jste minimálně o 10, spíš 15 let v historii, dneska je to tam v dost oblastech jednoznačně horší než u nás.
    A o Dánsku píšete totální kraviny (ale opravdu totální), evidentně si ho totiž pletete s Nizozemím :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).