Hlavní navigace

Názory k článku Hypotéky: konkurence přitvrzuje

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 6. 2002 8:08

    Xaver (neregistrovaný)

    Jak tak sleduji ceny nemovitostí, řekl bych, že s klesajícími úroky z hypoték jdou stále nahoru. Prodávající zřejmě soudí, že peníze ušetřené na úrocích může kupující dát přímo jim :-((

  • 7. 6. 2002 14:35

    P (neregistrovaný)

    Kdyby ty levne reklamni uroky platily pro vsechny, cim mate nizsi prijem tim vyssi urok, to docela nechapu, co takhle vyjit tem mene majetnym co jim pomuze kazda "kacka" vstrici? Casto se pise, ze Vam na 1 mil na 20 let (pri 2 osobach) staci cisty prijem 20000 nekde i mene, tak to bohuzel take neni pravda. Skoda!

  • 7. 6. 2002 16:57

    anonymní

    Určitě zde již proběhl článek o poplatcích za úvěry a potažmo vedení hypotečních účtů, nicméně když porovnání tak kompletní. Podělím se s Vámi o mou zkušenost.
    Víte co znamená správa úvěru u ČMHB? Určitě ano:-)
    Rozhodl jsem se využít hypoteční úvěr k dokončení rekonstrukce rodinného domu. Při podpisu úvěrové smlouvy jsem obdržel k podpisu také smlouvu na zřízení hypotečního účtu. Na mou otázku proč, když vlastním účet u jiného peněžního ústavu, bylo mi řečeno, že banka to tak má. V sazebníku odměn jsem si sice přečetl, že správa úvěru stojí 150,-Kč měsíčně, ale překvapil mne důvod. Byl jsem přinucen zřídit si účet u ČMHB, na který budu odesílat nejenom splátku, ale dalších 150,-Kč za správu účtu, ale také dalších 5Kč za položku. A prakticky nic jiného s účtem dělat nemohu. Vysvětluji si to takto. Dám trvalý příkaz k úhradě na svém běžném účtu, kde za jednotlivé odeslání částky zaplatím poplatek. Peníze přijdou na hypoteční účet, kde opět zaplatím poplatek za přijatou položku. Následně si je inkasuje banka, kde opět zaplatím poplatek za položku. Takže z původní splátky úvěru, která činí 4.898,-Kč se tato částka vyšplhá na 5.063,-Kč. Při době splácení 15let mne tato zbytečná transakce stojí 29.700,-Kč. Třeba vám to přijde jako běžná věc, mne ale překvapilo, že správa úvěru znamená něco co si jako klient nepřeji a neposkytuje mi to žádné výhody.
    Zkuste prosím doplnit ještě srovnání poplatků. Nejde leckdy o malé částky. Pokud jste dočetli až sem děkuji Vám:-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).