Hlavní navigace

Názory k článku Desetník: Platy poslanců vzrostou na úkor policistů

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 11. 2004 10:49

    Martina (neregistrovaný)
    proč se mluví jenom o policistech. Pokud vím, zákon se týká i hasičů, a u těch je diskuse mimo mísu. Jsou to prvotřídně vyškolení odborníci, jsou jako první nasazováni na místa postižená katastrofami nebo nehodami a zachraňují nemalé hodnoty. Jsou u dopravních nehod, v místě pádu stromů, u požárů, pracují s nebezpečnými látkami. Pořád se tu zmiňují jen policisté? Proto, že je jich víc? Počítám ale, že takový hasič je po cca 20 letech činné služby tak fyzicky opotřebovaný, že MUSÍ být nahrazen jiným a mladším člověkem. Ono kdyby u Kalousků hořelo, díval by se na věc jinak a před schválením zákona by ho nezachránilo ani prohlášení, že dá celé své zvýšení na charitu.
  • 30. 11. 2004 1:00

    jezevec (neregistrovaný)
    A u koho neni taková diskuse mimo mísu?
    Co doktoři, kantoři, obsluha jaderné elektrárny, nebo ten nejobyčejnější elektrikář který připojuje kabel (a bylo by fajn kdyby nepřipojil fázi na kostru?)? Ti všichni jsou prvotřídně vyškolení odborníci, pracující s nebezpečnými látkami, latentně zachraňující nemalé hodnoty a lidské životy, a po dvaceti letech můžou tak leda do invalidního důchodu.
    Pochopte ale že v ekonmice kde průměrný plat je 14.000, všichni prostě nemohou mít plat 5000 euro.
  • 30. 11. 2004 12:21

    Martina (neregistrovaný)
    Jezevče, já chápu, že všichni nemohou mít plat 5.000,- Euro. Ale proč to má mít politik, který si to sám odhlasuje a než si to odhlasuje, přesvědčuje národ, že je to proto, aby byl neúplatný (cha, cha) a pak hrabe a hrabe a hrabe, schvaluje paskvily, které se musí 50x novelizovat, v práci (sněmovně) se baví nebo tam ani nechodí, jde mu jen o to koryto. Pokud se pamatuju, zvonilo se klíčema i proto, že někteří lidi si byli rovnější. A dát politikům a soudcům na úkor hasičů je fakt výsměch, hlavně za to, co tam předvádějí. Rok po revoluci bych to chápala, ale revoluce byla před 15 lety! Právní stát jsme nenastolili, dodneška není stát vymoci dodržování zákonů, řada věcí funguje jen díky nadšencům a lidem, kteří věří v lepší příští. Já osobně čekám ještě jednu revoluci.
  • 30. 11. 2004 23:35

    jezevec (neregistrovaný)
    Pokud mají poslanci nezaslouženě příliš vysoké platy - je to důvod pro to, aby jim byly sníženy na nějakou úměrnou míru - - - nikoliv důvodem pro to, aby se i jiným nátlakovým skupinám TAKY dávaly nezaslouženě neúměrně vysoké platy.
    Takže pokud míníte: politici mají moc peněz, tak ať si policajti taky chroupnou - nesouhlasím.
    Pokud míníte: politici mají moc peněz, nechť se jim platy sníží a nikomu se nepřidává, beru.
  • 9. 12. 2009 19:01

    nespokojený občan (neregistrovaný)

    policisté, hasiči, vojáci a učitelé by měli být vyčleněni z kolonky státních zaměstnanců na vyžší úroveň aby v případě zvyšování platů s nimy nemohli svézt úředníci politici a jiná verbež která tuto zemi jenom vysává

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).