Hlavní navigace

CryptoByte 2024: nejen fanoušci kryptoměn míří do Liberce

9. 4. 2024
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: cryptobyte
Měšec.cz vás zve na CryptoByte. Technická univerzita v Liberci se 4. května 2024 stane dějištěm třetího ročníku této konference, která si rychle získala popularitu mezi kryptonadšenci i odborníky.

Konference se zaměřuje na širokou škálu témat spojených s kryptoměnami, a i když se primárně věnuje Bitcoinu, na své si přijdou i fanoušci altcoinů, investic, zdanění, ochrany soukromí, bezpečnosti, legislativy, regulace a ekonomiky. A protože od ledna vydáváme náš podcast Bitcoin a blondýna, nemůžeme na akci chybět a rádi ji tímto podpoříme. 

Na co se můžete v Liberci těšit? 

Přednášející a hosté

Bitcoin a blondýna

Mnoho lidí si myslí, že Bitcoin je pyramida nebo že jen slouží k praní špinavých peněz. Nic z toho není pravda. V podcastu portálu Měšec.cz vysvětlujeme, co je Bitcoin zač, jak si koupit jeho první kousek nebo jak s ním zaplatit.

Letošní ročník přilákal špičky v oboru, včetně hlavního ekonoma Trinity Bank Lukáše Kovandy, zakladatelů české kryptoměnové burzy Coinmate, ekonoma Josefa Tětka, youtubera Jakuba Vejmolu známého jako „Kicom“ i legendárního českého bitcoinera Marka „Slushe“ Palatina. Mezi dalšími významnými jmény nebudou chybět ani ekonom Dominik Stroukal, autor první české knihy o Bitcoinu.

Ze Slovenska dorazí autor mnoha knih a expert na kryptoměny Juraj Bednár i globální oportunista Pavol Lupták. A v Liberci budete moci potkat i protagonisty našeho podcastu Bitcoin a blondýna.

Konference nabídne bohatý program panelových diskuzí a přednášek ve třech přednáškových sálech, doplněný o interaktivní workshopy. Účastníci tak budou mít jedinečnou příležitost nejen poslouchat přednášky, ale i se zapojit do diskuzí s odborníky na daně a právo v oblasti kryptoměn, zjistit více o české aplikaci VEXL či hardwarové peněžence Trezor (tu mimochodem můžete vyhrát, když budete pozorně poslouchat podcast Bitcoin a blondýna).

Bitcoin si na konferenci vyzkoušíte na vlastní kůži třeba tak, že s ním zaplatíte kávu, oběd nebo za šatnu.

Novinka: umělá Inteligence

Tento rok se program konference rozšiřuje i o téma umělé inteligence a reflektuje tak její rostoucí význam pro firmy i celý finanční sektor. Přednášky se budou věnovat využití AI v obchodních strategiích a také možnostem ověřování důvěryhodnosti zpráv prostřednictvím blockchainu.

Autor: cryptobyte

Cíle konference

Organizátoři konference, včetně zakladatele Dušana Kmetyo, si kladou za cíl přiblížit kryptoměny širšímu publiku a poskytnout účastníkům praktické informace pro jejich používání v běžném životě. Konference také nabízí možnost seznámit se s klíčovými osobnostmi české a slovenské kryptoměnové komunity a získat cenné kontakty.

CryptoByte 2024 představuje jedinečnou příležitost pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o kryptoměnách a umělé inteligenci, a zároveň se setkat s předními odborníky v oboru. Nezapomeňte, akce se rychle blíží a vstupenky mizí – zapište si do kalendáře 4. květen 2024, Technická univerzita v Liberci.

Pokud váháte, podívejte se, jak to na CryptoByte vypadalo loni.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kolektiv redaktorů serveru Měšec.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).