Hlavní navigace

Názor k článku Desetník: Chcete si koupit byt za erární peníze? Staňte se politikem od anonym - Máme v bydlišti voj. útvar, a v místě,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 7. 2009 8:00

    anonymní
    Máme v bydlišti voj. útvar, a v místě, kde pracuji, taktéž. Že by se s vojáky nějak šoupalo z místa na místo, nemůže být ani řeči. Ano, vojenské zahraniční mise, tam se s vojáky hýbe, ty jsou předem plánovány a velice dobře placeny, vojáci se o ně doslova perou (aspoň u nás). Vedle platu a příspěvku na ubytování jim náleží odměny za nasazení v cizině, vojáci dost nadávají, protože to brali v dolarech a po přepočtu na CZK dost tratili.
    To bývávalo za socialismu, že voj. z pov. dostal odpoledne rozkaz, ať se druhého dne hlásí na druhém konci republiky. Mnohdy to byl VŠ s rodinou, který bydlel na ubytovně, a když neměl o víkendu BoPo, tak nemohl opustit posádku. Tyhle věci schvaloval velitel útvaru a procházely tzv. rozkazem. Pak z toho byly různé průšvihy, nedovolené opuštění posádky a pak většinou rozvod.
    Pokud dnes bude chtít člověk přejít za prací do jiného města (jak je houfně doporučováno "odborníky" na pracovní trh), taky asi s platem 14 tisíc (neznám ale, že by nějaký voj. z pov. za tyhle peníze dělal) taky nevystačí. Proč by tedy nemohl pobírat příspěvek, jako někdo jiný?
    Znám se s pár policajtama, a nikdy se nechlubili tím, že by 100 % pobírali jen v rámci "pracovního úrazu". Když na téma 100 % zabrousím, tak jej opatrně opouštějí a dále nerozebírají. Kdyby tomu bylo tak, jak uvádíte vy, tak by se tím určitě oháněli, že s tím nejsou spokojeni, jako se ohánějí s dalšími pro ně nepopulárními kroky, který jim vedení zavádí.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).