Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku „Chceme zahltit úřady, aby konečně něco dělaly,“ říkají strůjci honu na pojišťovny od Martas - To je sama zaloba, nahrada skody, narok na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 3. 2018 8:32

    Martas (neregistrovaný)

    To je sama zaloba, nahrada skody, narok na neco a pravo na neco. Ale ze by lide meli nejakou zodpovednost, to uz ne, ze? Ja nic, ja to podepsal, podepsala, i kdyz jsem tomu nerozumel, nerozumela. Takze podpis vlastne neni dobrovolne stvrzeni smlouvy, casem jej napadneme, nekdo smlouvu zrusi a odpovednost za spatne rozhodnuti prehodime na nekoho jineho, vidte? Nehajim financni poradce, to je jen vetsinou banda honicu provizi. Ale kurna, kdyz neco podepisu, je to platne. Pak mam za tim stat. Bud je to dobre, nebo spatne rozhodnuti - a zaplatim skolne za moji negramotnost. Temito rozhodnutimi arbitra delame z lidi naprosto neschopne tvory, kteri se stale musi chranit, aby jim furt nekdo neublizoval.

  • 7. 3. 2018 8:46

    * (neregistrovaný)

    Obecně máš pravdu. Takhle to je v ideálním světě.

    Jenže život není ideální. Pokud bychom se měli držet toho, co jsi napsal úplně pokaždé, tak jsou nepostižitelní tzv. "šmejdi". Tedy lidé útočící na slabé, či dočasně oslabené. A nejen to, neexistovaly by nátlakové psychologické metody. A také by buď neexistovaly vůbec podvody (bylo by vždy tvoje chyba, že jsi si vše dostatečně neověřil), nebo by to paralyzovalo obchod a smlouvy (jen bychom ověřovali, kontrolovali, na další by nezbýval čas).

    Ano, občas je dobré aby lidi zaplatili "školné" za svoji nepozornost, nezájem, podlehnutí nátlaku. Už jen proto, aby si dali sami příště pozor, a svoji odpovědnost nepřehazovali na jiné "státe starej se o mě". To by ten pečovatel brzo zkolaboval vysílen. Nicméně není dobré se vydat opačným směrem, a udělat z toho naprostou džungli. "Šikovnější" podvodník vyhrává.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).