Hlavní navigace

Názor k článku Banky utáhnou kohouty. Na některé hypotéky už možná nedosáhnete od Jarmila - A) Proč se kopírujete? Stejný příspěvek jako dnes...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 3. 2017 14:37

    Jarmila (neregistrovaný)

    A) Proč se kopírujete? Stejný příspěvek jako dnes jste vložil dne 10. 3. 2017 v 6:28 hod. To nemáte k věci co říct?

    B) Jste přesvědčen, že všichni lidi, co si půjčujou, jsou nezodpovědní hazardéři, kterým je třeba zvednout laťku a prudit je, aby doložili to a ono, protože rizika a bla, bla, bla. Vy si myslíte, že ten, kdo si půjčuje, neví, do jakého rizika se pouští? A zvláště pak v tomto Banánistánu, kde nějaké právo je jen kusem hadru?
    Když jsem si půjčovala třeba já, tak od stavební spořitelny. Měla totiž lepší podmínky než banka, i když šlo o překlenovák. Půjčovala jsem si necelý mega (pravda, nebyla to jen stavební spořitelna, ale třeba i Fond rozvoje bydlení a další instituce), ale hodnota nemovitosti byla v té době přes 2,5 mega. Nemohla jsem si dovolit žádné riziko z mé strany, protože by se mohlo stát, že bych třeba o nemovitost přišla. Dneska si půjčuju opět, ale s tím, že chci něco málo přes půl mega, ale hodnota nemovitosti už je dneska přes 5 mega. Myslíte, že o ni chci přijít? Ano, půjčka je jisté riziko, ale já osobně udělám všechno pro to, abych dluh splatila co nejdřív, mám v plánu max. do 5 let.
    Vy si ovšem myslíte, že všichni, co si berou hypotéky, mají holé zadele a s domácím rozpočtem jedou na doraz. Což je omyl hodný tak zaměstnance Spořitelny, protože pro řadu lidí je hypotéka způsob, jak bydlet hned a za přijatelný peníz. Vzhledem k inflaci by si na vlastní bydlení nikdy nenašetřili, protože zhodnocení vkladů je nula nula nic a můžou být rádi, že o peníze nepřišli, to jen jejich peníze ztratily hodnotu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).