Pokud v tomto roce bude dobrá úroda, nejspíše by mělo dojít ke zlevnění mouky. Zatímco pekárny nejspíše nebudou podle Jaromíra Dřízala, předsedy Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů v ČR, zlevňovat, protože jim stoupají náklady, tak běžný spotřebitel bude moci výrazně ušetřit, pokud si sám peče chleba. Pečení chleba se totiž podle pekařského blogu Maškrtnica.cz vyplatí. Čtěte více: Pečete si chleba doma? Pak ušetříte zhruba polovinu.
Tuzemští producenti chleba jsou také podle Dřízala poškozováni dovozem zmrazených polotovarů. Když nás převálcují zahraniční dodavatelé s polotovary, do deseti let tady budeme kupovat toastový chleba jako v Americe a vzpomínat na kvalitní české výrobky,
uvedl. Tip: 7 tipů, jak ušetřit na potravinách