Hlavní navigace

Změny ve vrcholovém vedení Pojišťovny České spořitelny

Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem Pojišťovny České spořitelny se od 1. listopadu 2005 stal RNDr. Petr Zapletal, M.B.A. Změna již byla v říjnu 2005 schválena Ministerstvem financí ČR. Petr Zapletal bude zodpovědný rovněž za oblast obchodu a marketingu. Dalšími členy vrcholového managementu zůstávají na pozici místopředsedy představenstva a náměstka generálního ředitele Ing. Jaroslav Kulhánek a na pozici člena představenstva a náměstka generálního ředitele Ing. František Mareš.

Naším cílem je, aby Pojišťovna České spořitelny byla hráčem číslo jedna na trhu bankopojištění a dále rozšířila svoji nabídku služeb nebankovní klientele. Základním měřítkem úspěchu v podnikání nadále zůstává spokojený zákazník, říká ke své nové pozici Petr Zapletal.

Petr Zapletal nastoupil do Finanční skupiny České spořitelny v roce 2000 na pozici ředitele úseku správy aktiv institucionálních a soukromých klientů České spořitelny. Od ledna 2001 do konce října letošního roku působil na pozici předsedy představenstva a generálního ředitele Investiční společnosti České spořitelny a zároveň byl předsedou předsednictva Unie investičních společností ČR. V letech 1995 – 2000 pracoval ve vrcholovém managementu společnosti Credit Suisse Asset Management, investiční společnost. Své první pracovní zkušenosti získal na několika pozicích v investiční bance Barclays de Zoete Wedd Ltd. (1993 – 1995) a společnosti Puro-Klima (1990–1992).

Petr Zapletal vystudoval Matematicko-fyzikální fakultu na Karlově univerzitě. V roce 1994 se stal držitelem licence Securities and Financial Derivatives Representative v Londýně (licence udělovaná regulační organizací SIB pro kapitálový trh). Je ženatý a má dvě děti. Ve chvílích volna se kromě rodiny věnuje golfu, lyžování a horskému kolu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).