Hlavní navigace

Změna v názvu společnosti

Dne 15. června 2005 nabude právní moci usnesení Městského soudu v Praze, kterým soud rozhodl o změně názvu společnosti Pioneer česká investiční společnost, a. s. Od tohoto dne bude znít nové jméno společnosti Pioneer investiční společnost, a. s.

Doba čtení: 1 minuta

Pioneer investiční společnost, a.s. je součástí globální finanční skupiny Pioneer Investments.

Na českém trhu působí v současnosti 3 společnosti skupiny.

Pioneer česká investiční společnost, a. s. (stávající název společnosti před změnou) je investiční společností, která obhospodařuje tzv. českou rodinu fondů Pioneer. Pioneer Global Asset Management, S.p.A., která sídlí v Miláně, je jejím 100 procentním vlastníkem a zároveň jediným akcionářem. Generálním ředitelem a předsedou představenstva je Roman Pospíšil.

ŽB – Asset Management, a. s. je obchodníkem s cennými papíry zaměřeným na aktivní obhospodařování portfolií privátních a institucionálních klientů. Společnost je agentem nabídky mezinárodních produktů skupiny. Generálním ředitelem a předsedou představenstva je Roman Pospíšil.

Pioneer česká finanční společnost, s.r.o.

Společnost je zaměřena na marketingovou podporu distribuce zahraničních fondů skupiny Pioneer Investments v ČR, SR a na tzv. nových trzích (v současnosti v Bulharsku, Chorvatsku, Turecku). Jediným vlastníkem společnosti je Pioneer Global Asset Management, S.p.A. Generálním ředitelem společnosti je Martin Dybal.