Hlavní navigace

Změna strategie Credit Suisse v České republice

Světové podílové fondy Credit Suisse jsou od června 2008 nabízeny i široké veřejnosti, a to i v české koruně.

Společnost Credit Suisse přikročila k důležité změně strategie v nabízení podílových fondů v České republice. Cílem je více se zaměřit na retailovou klientelu a svou stávající distribuční sít rozšířit vedle stávajících partnerů i o finanční poradce. Zároveň s tím dojde ke změně produktového mixu tak, aby lépe reflektoval potřeby českého klienta. Některé světové fondy budou nově nabízeny v české koruně.

Credit Suisse je první z velkých mezinárodních bank, která ačkoliv je v ČR závislá pouze na externích distribučních sítích, vytváří produkty na míru přímo české klientele. Své produkty nabízí přes partnery, mezi něž dodnes patřily pouze velké bankovní domy působící v České republice. Změna distribuční strategie společnosti spočívá v rozšíření sítě o segment finančních poradců a doplnění portfolia produktů o investiční životní pojištění.

Credit Suisse tímto krokem vyjadřuje důvěru českému trhu. Chystá se vybírat pro domácí klientelu ty nejlepší produkty ze své nabídky a zaměřuje se přitom zejména na fondy, které zatím na místním trhu chybí. „Chceme se více přiblížit českému investorovi, který preferuje hlavně domácí měnu, tedy českou korunu,“ říká Jiří Musil, ředitel distribuce a člen představenstva Credit Suisse Česká republika. Na trh jsou nyní uváděny dva fondy, které jsou plně zajištěny v české méně (Globální akciový fond fondů Constellation Global a dluhopisový fond Emerging Market). Připravuje se registrace prvního standardního indexového fondu na hedge fondy, kde je v budoucnu plánována měnová třída rovněž v české koruně.

Credit Suisse se rozhodl vyjít vstříc finančním poradcům a zpřístupnit tím netradiční produkty Credit Suisse široké veřejnosti. Tato změna strategie je reakcí na narůstající zájem poradců a jejich klientů o alternativní investice, jichž je Credit Suisse ve světě předním poskytovatelem. Alternativní investice představují obecně segment aktiv, jejichž vývoj cen není odvozen od hlavních instrumentů kapitálového trhu – tradičních akcií a dluhopisů. Patří sem zejména komodity, reality a hedge fondy, ale tyto znaky vykazují i dluhopisy rovíjejících se trhů. Hlavní výhodou alternativních investic je snížení rizika a kolísavosti výnosu celkového portfolia.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).