Hlavní navigace

Živnobanka zvýšila v 1. pololetí zisk o 53%

Živnostenská banka, a.s., vykázala za první pololetí letošního roku čistý zisk ve výši 138,05 milionů Kč, což je o 53,41% více než za první pololetí loňského roku. Tento a další údaje jsou podle českých účetních standardů a nejsou auditované.

Nárůst zisku zaznamenala Živnostenská banka při fakticky stejné bilanční sumě (k 30.6.2003 činila 49,5 miliardy Kč, což představuje mírné snížení o 3,1% v porovnání s 30.6.2002). Příznivého výsledku dosáhla banka zejména růstem výnosů (o 7,4 %) a poklesem nákladů (o 3,6 %). Provozní zisk Živnobanky vrostl o 62,4 % a zisk před zdaněním o 122,3 %. Úvěry klientům stouply o 13,7%.

Ve srovnání s prvním pololetím 2002 nebyl výsledek Živnostenské banky ovlivněn žádnou mimořádnou položkou. Na zisk banky mělo pozitivní dopad rozpuštění opravných položek v celkové výši 22 milionů Kč.

Od února letošního roku je majoritním akcionářem Živnostenské banky italská banka UniCredito Italiano SpA.

Ing. Karel Ježek
Živnostenská banka, a.s.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).