Hlavní navigace

Závěry mimořádné valné hromady

Dnes se na Žofíně konala mimořádná valná hromada, která byla svolána na žádost majoritního vlastníka společnosti UNIPETROL - koncernu PKN ORLEN. Jediným bodem jednání byly změny ve složení dozorčí rady Unipetrolu.

Praha, 05. 03. 2007 – Novými členy dozorčí rady společnosti UNIPETROL byli zvoleni Piotr Kownacki, Arkadiusz Kotlicki a Miroslav Jasiński. Z funkce člena dozorčí rady byl zároveň odvolán Pawel Jasiński.

Piotr Kownacki (52) vystudoval právní a správní fakultu Varšavské univerzity, obor ústavního a státního práva se specializací na režim orgánů místní samosprávy. Svou profesní dráhu zahájil v roce 1979 v Institutu právních studií Polské akademie věd. V letech 1983 – 1987 byl zaměstnancem tiskové kanceláře Sejmu. Poté byl dva roky nižším soudním radou v Úřadu ústavního soudu. V listopadu 1989 byl jmenován do funkce ředitele Úřadu vládního zmocněnce pro reformu struktur místní samosprávy. V lednu 1991 byl jmenován náměstkem ministra zahraničí v Radě ministrů. Od 15. 7. 1991 – 3. 8. 1999 byl Piotr Kownacki viceprezidentem Nejvyšší kontrolní komory. Po odchodu z Nejvyšší kontrolní komory na vlastní žádost v srpnu 1999 zastával Piotr Kownacki funkci viceprezidenta Banky pro ochranu životního prostředí (Bank Ochrony Srodowiska). Dne 1. 9. 2001 byl maršálkem Sejmu opět jmenován do funkce viceprezidenta Nejvyšší kontrolní komory. V říjnu 2006 byl dozorčí radou PKN ORLEN jmenován do funkce místopředsedy představenstva pro audit a regulaci této společnosti. Od 18. 1. 2007 je P. Kownacki předsedou představenstva a generálním ředitelem koncernu PKN ORLEN.

Arkadiusz Kotlicki (41) vystudoval fakultu elektroniky Vysokého učení technického v Lodži. Před nástupem do PKN ORLEN, kde vede odbor integrace se společností Unipetrol, pracoval více než 12 let v oblasti podnikatelského poradenství pro několik významných poradenských společností (např.: Accenture, ATKearney, Deloitte). V tomto období se A. Kotlicki podílel na mnoha lokálních a mezinárodních projektech pro více než 20 různých společnosti se zaměřením na systémy a integraci v oblasti podnikání, zdokonalování podnikatelských aktivit a zavadění řízení zásobovacích řetězců. A. Kotlicki absolvoval mnoho mezinárodních školení v oblasti implementace informačních technologií, zpracovávání strategií, řízení změn, reorganizaci procesů v podnikání, strategického zásobování, systémů řízení nákladů ABC a kurzů se zaměřením na software (jako např. CAST, SAP atd.).

Miroslav Jasiński (47) je absolventem Vratislavské univerzity (obor – dějiny umění a polská filologie). Od prosince 1987 – prosince 1988 byl členem Regionálního výkonného výboru „Dolní Slezsko” odborového svazu Solidarita. Na začátku listopadu 1989 organizoval velký festival Nezávislé české a slovenské kultury a také Mezinárodní seminář kultury střední Evropy, kterého se zúčastnili nezávislí aktivisté a intelektuálové z několika desítek zemí. Od května 1990 do února 1991 byl radou polského velvyslanectví v Praze a vedoucím politického odboru. Od března 1991 byl náměstkem hejtmana a od května 1991 do června 1992 hejtmanem vratislavského vojvodství. V letech 1993 – 1994 přednášel regionální politiku na Vratislavské technické univerzitě. V letech 1994 – 2001 pracoval jako scénárista a realizátor dokumentárních filmů pro polskou veřejnoprávní televizi TVP. V roce 1999 absolvoval kurz pro členy dozorčích rad. Od listopadu 2001 je ředitelem Polského institutu v Praze. M. Jasiński je držitelem několika cen a čestných uznání (cena J. Lederera, cena POLCULU či cena F. Kriegla) a je členem Svazu polských spisovatelů a Svazu polských novinářů. Od roku 1990 je také členem – zakladatelem Fondu polsko-česko-slovenské solidarity, který se zabývá podporou nezávislých iniciativ v rámci východního bloku.

Kompletní seznam členů dozorčí rady společnosti UNIPETROL najdete na webových stránkách (http://www.unipetrol.cz)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).