Hlavní navigace

ZAŘAZENÍ EMISE ERSTE BANK DO BÁZÍ INDEXŮ PX 50 A PX-D

Tisková zpráva č. 32 z 26. září 2002

Komise pro správu burzovních indexů rozhodla v souladu s platnými zásadami tvorby bází burzovních indexů o zařazení emise ERSTE BANK do bází indexů PX 50 a PX-D.

Obchodování s akciemi společnosti Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG na hlavním trhu burzy bude zahájeno 1. října 2002.

Základní informace o emisi:

ISIN cenného papíru (CP) – AT0000652011
Zkrácený název CP – ERSTE BANK
Podoba CP – zaknihovaný a vedený v depozitáři Clearstream
Jmenovitá hodnota CP – bez jmenovité hodnoty
Počet CP v emisi – 59 825 114 ks
Měnová jednotka CP – Kč
Střed povoleného rozpětí – Bude využita cena emise ERSTE BANK, obchodované na Vídeňské burze, platná dne 30. 9. 2002 v 16.00 hod. Konverze na Kč bude provedena podle devizového kurzu vyhlášeného ČNB dne 30. 9. 2002.

Emise ERSTE BANK se uplatní ve výpočtu obou indexů od 2. října 2002, což je z technického hlediska nejdříve možný termín pro zařazení emise do bází indexů. Od tohoto data bude báze indexu PX 50 obsahovat 29 emisí, báze indexu PX-D 7 emisí. Redukované počty cenných papírů vstupující do výpočtu indexů budou stanoveny na základě závěrečných kurzů ze dne 1. října 2002 tak, aby podíl emise na tržní kapitalizaci báze nepřevýšil u indexu PX 50 20 %, u indexu PX-D 35 %.

Údaje o redukovaných počtech cenných papírů burza zveřejní formou tiskové zprávy, resp. novinky na svých internetových stránkách, 1. října 2002, po skončení burzovního dne.

Ing. Vladimír Ezr
Burza cenných papírů Praha, a.s.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).