Hlavní navigace

Zaměstnanci Komerční banky pomáhali zachraňovat životy

Každý z nás může darováním krve přispět k záchraně lidského života. Komerční banka se proto rozhodla rozšířit své aktivity v oblasti společenské odpovědnosti a motivovat své zaměstnance k bezpříspěvkovému dárcovství krve.

Po loňské pilotní akci konané v září, kdy pět desítek zaměstnanců darovalo téměř dvacet litrů nejcennější tekutiny, byla letos charitativní iniciativa rozšířena do vybraných krajských nemocnic a prostřednictvím Komerční banky Bratislava také na Slovensko.

Již v minulém roce jsme si ověřili, že o dárcovství krve je mezi zaměstnanci velký zájem. Proto jsme letos naše aktivity rozšířili i v dalších regionech České republiky a v Bratislavě. Jsem velmi rád, že se naši zaměstnanci do této prospěšné akce aktivně zapojili a odstartovali tak další ročník dobrovolného darování krve, řekl generální ředitel Komerční banky Laurent Goutard.

V jednotlivých darovacích dnech, které jsme připravili ve spolupráci s Všeobecnou fakultní nemocnicí Praha, Ústřední vojenskou nemocnicí Praha, Fakultní nemocnicí Brno, Krajskou nemocnicí T. Bati Zlín, Krajskou nemocnicí Liberec a Národnou transfúznou službou SR v Bratislavě, získala zdravotnická zařízení od 164 dárců z Komerční banky více než 74 litry nejcennější tekutiny. Navíc 60 % zúčastněných dobrovolníků darovalo krev poprvé.

Ohlasy na aktivity Komerční banky ze strany zdravotnických institucí byly jednoznačně pozitivní, a to nejen díky tomu, že v bezpříspěvkovém dárcovství Česká republika zaostává za evropským průměrem a počet evidovaných dárců se každým rokem snižuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).