Hlavní navigace

Zajištěné fondy KB se staly hitem!

V Praze 17.října 2005 - Dalším garantovaným fondem v nabídce Komerční banky se stal MAX 5 – světový garantovaný fond, který umožní klientům podílet se na růstu akciových trhů při 100% zajištění návratnosti investice ke dni zrušení fondu*. Max 5 – světový garantovaný fond je určen investorům, kteří jsou konzervativního založení a rádi by dosáhli na zajímavé výnosy akciových trhů, nejsou ale ochotni podstupovat riziko, které je s investicí do akciových nástrojů spojené.

Zajištěna je návratnost minimálně 100%* investice ke dni splatnosti fondu, jehož trvání je 6 let. Klient má tedy možnost se bez rizika podílet na vývoji světových kapitálových trhů. Garantované, resp. zajištěné fondy jsou mezi klienty Komerční banky velmi oblíbeným investičním nástrojem. Do fondů Max naši klienti investovali již více než 2,6 miliardy korun, vysvětluje výkonný ředitel pro marketing KB André Léger.

Stejně jako u našich předcházejících garantovaných fondů Max, není u Maxe 5 výnos nikterak limitován. Klient ke dni splatnosti fondu obdrží nejvyšší hodnotu ze tří následujících alternativ. Aktuální tržní hodnota investice ke dni splatnosti fondu, 85 % nejvyšší dosažené hodnoty v průběhu trvání fondu, nebo minimálně 100 %* investované částky. Jednou z hlavních výhod je, že garantovaná hodnota je odvozena od maximálně dosažené hodnoty podílového listu fondu, doplňuje ing. Pavel Hoffman, místopředseda představenstva IKS KB.

Novinkou na českém trhu zajištěných a garantovaných fondů je možnost předčasného odkupu podílových listů s dílčí garantovanou hodnotou (např. při odkupu ve 4.roce má klient garantováno 70 % nejvyšší hodnoty podíl. listu fondu, minimálně však 85 % vložených prostředků).

Minimální investice je 10 tisíc korun, nominální hodnota podílového listu je 1 Kč. Upisovací období fondu je od 10.10. do 12.12.2005 a doba trvání fondu je 6 let + dvouměsíční upisovací období.

Podílové listy fondu MAX 5 – světový garantovaný fond lze nakoupit ve všech 339 pobočkách Komerční banky nebo prostřednictvím telefonního bankovnictví Expresní linka a internetového bankovnictví Mojebanka.

* Po odečtení vstupních poplatků.

Statut fondu a další informace o fondu Max 5 – světový garantovaný fond a dalších produktech IKS KB, a.s., získáte na všech pobočkách Komerční banky, a.s., na www.kb.cz, www.iks-kb.cz, nebo na informační lince 800 11 11 66.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).