Hlavní navigace

Za zimní pneumatiky můžete získat slevu na povinném ručení

[Tisková zpráva] Od 1. listopadu vstupuje v platnost předpis, který ukládá řidičům povinnost v případě nepřízně počasí a sněhu na silnici používat v zimním období zimní pneumatiky. Slavia pojišťovna dlouhodobě podporuje bezpečnost na silnicích, proto již od roku 2008 nabádá řidiče k používání zimních pneumatik během celé zimy. Pokud se řidič zaváže k používání zimních pneu, tak při sjednání povinného ručení získá 5% slevu. Tato nabídka Slavia pojišťovny bude nadále platit i po zavedení nových zákonných pravidel pro chování majitelů vozidel v zimě.

Když ranní teploty klesnou dlouhodobě pod 7 °C je ideální čas nazout zimní pneumatiky bez ohledu na povrch silnic. Tato teplotní hranice je v zimním období dosahována prakticky nepřetržitě, proto Slavia pojišťovna doporučuje zimní pneu používat kontinuálně již od poloviny října. „Používání zimních pneu potvrdilo při sjednání povinného ručení 95 % řidičů. Jsme rádi, že naši klienti tento závazek dodržují. Za celou dobu, po kterou poskytujeme cenové zvýhodnění pro zodpovědné řidiče, jsme nezaznamenali žádný případ, kdy by řidič se sjednanou slevou za zimní pneu havaroval v zimě na letních pneumatikách. Rozhodli jsme se, že i po změně zákona zůstane naše sleva  v nabídce a budeme po řidičích používání zimních pneu vyžadovat po celou zimu bez ohledu na aktuální situaci počasí,“ říká Jan Bárta, obchodní a marketingový ředitel Slavia pojišťovny.

V případě, že si klient Slavia pojišťovny sjedná při uzavírání smlouvy na povinné ručení i 5 % slevu za používání zimních pneu, je povinen jezdit v období od 15. 10. do 15. 3. výhradně na zimních pneumatikách schválených pro provoz na českých silnicích. V případě, že pojišťovna zjistí, že řidič tuto podmínku nedodržel, je povinen získanou slevu doplatit.

Povinné ručení Slavia pojišťovny je výhodné pro všechny zodpovědné řidiče

Slavia pojišťovna nabízí nejlevnější povinné ručení všem zodpovědným řidičům. Za bezpečnou jízdu poskytuje už po sedmi letech bezeškodného průběhu maximální 60% bonus. Pod podmínkou jízdy bez nehod nabízí pojišťovna řidičům bez vyježděného bonusu tzv. “bonus kredit” – zapůjčení 30% bonusu na dobu dvou let. Pokud se rozhodnou pro havarijní pojištění, tak jim umožní převést bonus z povinného ručení na havarijní pojištění. Povinné ručení včetně základních připojištění dostanou za velmi výhodnou cenu také dobří řidiči z menších měst do 50 tis. obyvatel. Ke každému nově uzavřenému povinnému ručení získá řidič pojištění dopravních pokut na rok zdarma. 5 % slevu na pojistném získáte, pokud budete myslet na své bezpečí také v zimním období a zavážete se, že budete v této době jezdit výhradně na zimních pneumatikách. Pro všechny Facebook příznivce Slavia pojišťovny je připravena 25% sleva na online pojištění sjednaná prostřednictvím webu www.slavia-pojistovna.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).