Hlavní navigace

Výroční zpráva Volksbank 2004

Na všech pobočkách Volksbank CZ je již k dispozici Výroční zpráva za rok 2004, která je tento rok ilustrována fotografiemi plastik nevidomých umělců.

Doba čtení: 1 minuta

Tento rok si Volksbank vybrala pro ilustrace své Výroční zprávy za rok 2004 fotografie plastik nevidomých umělců, jež vytvořili studenti Mezinárodního výukového centra Axmanovy techniky modelování v Tasově. Axmanova technika modelování je světový unikát v oblasti řemeslně-výtvarných činností zdravotně postižených lidí. Díky této technice jsou i od narození nevidomí jedinci schopni samostatného výtvarného vyjádření.

Volksbank již několikátým rokem finančně podporuje neziskové sdružení s názvem Slepíši, které vyučuje Axmanovu techniku modelování. Socha Vodníka z dílny Slepíšů zdobí např. dětský koutek zlínské pobočky Volksbank, a tak zpříjemňuje návštěvu banky jejím nejmenším klientům. V poslední době Volksbank podpořila menšími částkami i konkrétní projekty dalších nadací a charitativních organizací jako jsou Nadace Křižovatka, Sdružení pěstounských rodin, Nadační fond pro vzdělávání a další.

Na českém trhu je Volksbank univerzální obchodní bankou se širokou nabídkou finančních produktů a služeb pro občany, malé a střední firmy, obce a města, stejně jako bytová družstva a developerské společnosti. Nabídku bankovních produktů a služeb ještě významně rozšiřuje i spolupráce s partnerskými společnostmi – VB Leasing, Victoria-Volksbanken pojišťovna a Immoconsult Praha. Za poměrně krátkou dobu banka vybudovala síť 19 obchodních míst.

Neziskové sdružení Slepíši vzniklo v roce 1995 a do roku 2000 působilo v Brně. Od roku 2001 sdružení provozuje Mezinárodní výukové centrum Axmanovy techniky modelování pro zdravotně postižené v Tasově na Vysočině. Náplní sdružení jsou výstavy v renomovaných galeriích v České republice i v zahraničí, pořádaní workshopů, seminářů a vzdělávacích programů, včetně vydávání autorských katalogů zdravotně postižených. V prostorách centra vzniká „hmatová databanka“, která mapuje sochařství lidí bez vizuální paměti a je jediná svého druhu jak v České republice, tak v zahraničí.