Hlavní navigace

Vydělávejte s Volksbank na rostoucích výnosech v energetickém sektoru

Tuzemská Volksbank přichází na trh s novým investičním certifikátem s názvem Elektrická energie GARANT. Jedná se již o šestý garantovaný certifikát této banky, který investorům nabízí možnost netradičního a zajímavého zhodnocení finančních prostředků, tentokrát formou investice participující na rostoucích výnosech v energetickém sektoru.

Investiční certifikát Elektrická energie GARANT nabízí stoprocentní kapitálovou garanci v době splatnosti, 80 až 100procentní participaci na rostoucích cenách energie a investici na období tří let a devíti měsíců bez měnového rizika, neboť se jedná o produkt v českých korunách. Nepochybnou výhodou certifikátu je i jeho denně stanovovaná cena, která pro investora znamená garantovanou možnost prodeje a tím okamžité uvolnění kapitálu.

„K investování do elektrické energie vyzývají v současnosti především rostoucí výnosy v energetickém sektoru. Jenom země EU spotřebovávají v současnosti asi pětinu z celosvětové produkce elektřiny. Pro pokrytí vzrůstající poptávky bude nutné vybudovat nové elektrárny, také připravované aukce emisních povolenek budou znamenat další náklady,“ uvádí důvody pro očekávaný vývoj trhu a tím i pro investici do investičního certifikátu Ladislav Hozman, vedoucí Treasury Securities & Sales Volksbank CZ, a dodává: „Všechny tyto vlivy povedou k rostoucím výnosům energetických společností a promítnou se do konečné ceny za elektřinu, která poroste. Investicí do certifikátu Elektrická energie GARANT se zákazníkovi částečně vrátí tyto peníze zpět.“

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).