Hlavní navigace

Všechny bankomaty Raiffeisenbank již podporují čipovou technologii

Raiffeisenbank a.s. je jednou z prvních domácích bank, která dokončila zavedení čipové technologie do celé své bankomatové sítě. Držitelů platebních karet se změna při používání bankomatu nijak nedotkne, využití bankomatů však bude bezpečnější.

Doba čtení: 1 minuta

Raiffeisenbank tento týden dokončila migraci bankomatové sítě na čipovou technologii podle mezinárodního standardu EMV. Všechny bankomaty banky jsou tak nově vybaveny systémem umožňující využití čipu u karet vydaných asociací Visa či MasterCard. Držitel karty při výběru z bankomatu nepozná žádný rozdíl. Avšak v případě, že použije kartu vybavenou čipem, bude k provedení transakce využita bezpečnější čipová technologie.

Zavedení čipové technologie výrazně zvyšuje bezpečnost. Platební karty vybavené čipem umožňují vyšší ochranu dat a použitím čipové technologie se rovněž výrazně snižuje riziko zneužití odcizené karty v bankomatu, uvedl projektový manažer Raiffeisenbank Michal Bošina.

Banka zároveň zvýšila bezpečnost bankomatů instalací nových bezpečnostních prvků. Tato ochrana snižuje riziko zneužití karet falešnými čtečkami na bankomatech.

V současné době má Raiffeisenbank na území České republiky více než 50 bankomatů.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.