Hlavní navigace

VOPF má nového generálního ředitele

Praha 3. prosince 2001 Novým generálním ředitelem Vojenského otevřeného penzijního fondu, a.s., (VOPF) se od 1. prosince stal David Staněk, dosavadní obchodní ředitel společnosti. Vystřídá Petra Illetška, který ve funkci působil do 30. listopadu 2001. Staněk, který je zároveň místopředsedou představenstva VOPF, má dlouholeté zkušenosti z působení v oblasti pojištění a penzijního připojištění. Podílel se především na vytváření marketingových koncepcí, řízení obchodu a spolupráci s významnými klienty v řadě českých i mezinárodních finančních institucí.

„Jmenování nového ředitele zajistí kontinuitu ve vedení Vojenského otevřeného penzijního fondu,“ uvedl Petr Žaluda, generální ředitel společnosti Winterthur, penzijní fond, a.s. „David Staněk zná prostředí obou penzijních fondů. Díky svým znalostem a zkušenostem má všechny předpoklady proto, aby VOPF úspěšně dovedl do fúze s penzijním fondem Winterthur,“ dodal Petr Žaluda.

David Staněk, který začal svou kariéru v České pojišťovně, přešel v roce 1992 do Nationale -Nederlanden jako pojišťovací poradce a od roku 1996 ve funkci privátního bankéře v ING Bank zajišťoval akvizici, stanovení a kontrolu investiční strategie. Poté se podílel na rozvoji obchodní sítě v Commercial Union. V letech 2000–2001 vedl úsek korporátní klientely ve společnosti Winterthur penzijní fond, a.s. V letošním roce se stal obchodním ředitelem VOPF a je zodpovědný za integraci obchodních postupů v rámci Winterthur Life & Pensions.

Švýcarská společnost Winterthur, člen finanční skupiny Credit Suisse Group (CSG), je vlastníkem penzijního fondu Winterthur a VOPF. Oba tyto penzijní fondy mají dohromady téměř 580 000 klientů a spravují aktiva ve výši 13 miliard Kč. Po fúzi budou největším subjektem v oblasti penzijního připojištění.

Winterthur Life & Pensions je dceřinou společností CSG, která je přední evropskou pojišťovnou v oblasti životního pojištění. Nabízí individuálním i firemním klientům na míru šité řešení pro místní i mezinárodní životní pojištění a penzijní připojištění. Winterthur Life & Pensions dosáhla v roce 2000 předepsané plnění ve výši 15,5 miliard švýcarských franků (12,5 mld švýcarských franků k 30. 9. 2001) a spravovala aktiva v objemu 106 miliard švýcarských franků k 30. 9. 2001. Celosvětově zaměstnává více než 7 000 osob (15 000 včetně prodejních agentů).

Skupina CSG je nadnárodní společností působící v oblasti finančních služeb se sídlem ve Švýcarsku. Ve sféře privátního bankovnictví a finančnictví nabízí soukromým osobám a firmám investiční produkty a poradenství včetně pojišťovacích služeb a penzijního připojištění. V oblasti investičního bankovnictví skupina poskytuje komplexní služby institucionálním a státním klientům jako finanční zprostředkovatel. Nabízí rovněž produkty správy a řízení investičního portfolia a služeb. Skupina CSG má ústředí v Curychu a její počátky směřují k roku 1856. Její akcie na jméno (CSGN) jsou kótovány na švýcarské burze, na burze ve Frankfurtu, Tokiu a ve formě amerických depozitních akcií (CSR) v New Yorku. Skupina na celém světě zaměstnává přibližně 80 000 zaměstnanců a k 30. září 2001 spravovala aktiva ve výši 1,2904 bilionu švýcarských franků.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).