Hlavní navigace

Vánoční nákupy přes internet: do 22. prosince

Praha, 12. prosince 2005 – Vánoční dárky na internetu lze letos objednávat až do 22. prosince, při osobním odběru u obchodníka i o den déle. Vyplývá to z dotazování, které provedla Asociace pro elektronickou komerci (APEK) mezi 40 internetovými obchodníky.

Doba čtení: 1 minuta

Posledním termínem pro nákup vánočních dárků na internetu je letos 22. prosinec. Sami obchodníci však svým zákazníkům doporučují myslet na své blízké s dárkem dříve než 2 dny před Štědrým večerem, ušetří si tak nervy své i obchodníků.

U nákupů na poslední chvíli se samozřejmě jedná o zboží, které je skladem nebo u kterého mají obchodníci 100% jistotu, že je dostupné u dodavatele, říká Josef Suchánek, předseda APEK. Každému proto doporučujeme, aby si při nákupu pečlivě zkontroloval, zda je vybrané zboží dostupné a lze je doručit včas.

Většina zákazníků si nechává dopravit zboží domů či do práce poštou, spediční firmou nebo vlastní dopravou obchodníka. Pokud upřednostní osobní odběr zboží přímo v prodejně, mohou nakupovat i 23. prosince. Vánoční nákupy se odhadují na 40 % z ročního obratu internetových obchodů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).