Hlavní navigace

USF zveřejnila výsledky svých členů

Unie společností finančního zprostředkování a poradenství – USF zveřejnila objem finančních produktů zprostředkovaných souhrnně jejími členy za první tři kvartály roku 2006. Ze struktury výsledků vyplývá, že hlavní zdroj příjmů členů unie plyne především z více sofistikovaných finančních produktů jako jsou pojištění, investice a hypotéční úvěry.

Členské společnosti USF zprostředkovaly za první tři kvartály roku 2006 objem investic v celkové výši 890 407 tis. Kč, předepsané pojistné činilo 487 870 tis. Kč a objem hypotéčních úvěrů dosáhl částky 3 312 065 tis. Kč. Vyjádřeno v počtu smluv činil objem obchodů členů USF za první tři kvartály tohoto roku 8 338 uzavřených a platných smluv u investic, 32 120 smluv u životního pojištění, a 3 127 smluv hypotéčních úvěrů. Celkový počet zprostředkovaných smluv činil 64 595.

Michal Pyšík, člen představenstva USF, ke zveřejněným údajům dodává: „Objemem očekávaného zprostředkovaného pojistného v segmentu investičního životního pojištění za rok 2006 dosahujeme na trhu více než šestiprocentního podílu. Náš podíl na předpokládaném celkovém objemu hypoték za rok 2006 se pohybuje ve výši 3,6 procent, což by nás řadilo na šesté místo mezi hypotečními bankami. To zřetelně ukazuje rostoucí význam nezávislých distribučních kanálů na finančním trhu, což odpovídá vývoji v západní Evropě.“

Členové unie měli za sledované období 1482 registrovaných pojišťovacích zprostředkovatelů. 644 z nich, tedy zhruba 40 %, jsou zároveň registrovaní investiční zprostředkovatelé. Z těchto čísel vyplývá, že průměrná produktivita na jednoho poradce za tři čtvrtě roku činila 1383 tis. Kč zprostředkovaného obratu v investicích, v oblasti životního pojištění 329 tis. Kč ročního pojistného a 2 235 tis. Kč v oblasti hypotečních úvěrů.

Objem produkce na poradce je podle Michala Pyšíka důležitý ukazatel: „Máme vyšší produktivitu na jednoho poradce, než je obvyklý průměr na trhu. Její výše ukazuje, že poradci, kteří pracují pro společnosti sdružené v USF, jsou převážně lidé provozující finanční poradenství či zprostředkování jako svou hlavní činnost. Nejedná se o tzv. nedělní poradce, kteří by si touto cestou pouze přivydělávali k nějakému dalšímu zaměstnání. To nám umožňuje klást na naše poradce a zprostředkovatele mnohem vyšší nároky, poskytovat jim systematické a dlouhodobé vzdělávání a zvyšovat tak jejich profesní kvalitu.“

Igor Bielik, předseda představenstva USF, závěrem dodává: „Náš důraz na vzdělání a tím pádem na kvalitu poskytovaných služeb nám dovoluje orientaci na vysoce sofistikované produkty jako jsou investice, pojištění či hypotéky. To našim členům umožňuje lépe pokrýt potřeby našich klientů v rámci komplexního finančního poradenství.“

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).