Hlavní navigace

Úsek řízení bilance finanční skupiny České spořitelny povede Anna Glasová

[Tisková zpráva] Novou ředitelkou úseku řízení bilance finanční skupiny České spořitelny, který se zabývá především řízením rizika čistého úrokového příjmu či rizika likvidity, bude od 1. října 2010 Anna Glasová. V pozici nahradí Pavla Kráčmara, který se od 1. červa 2010 stal ředitelem úseku retailové distribuce produktů finančních trhů v České spořitelně.

„Úsek řízení bilance je pro banku velice důležitý, proto svou novou roli beru jako velkou výzvu. Zároveň se také velmi těším, že budu působit v další členské zemi Erste Group a doufám, že zde uplatním své dlouholeté zkušenosti,“ řekla Anna Glasová, ředitelka úseku řízení bilance finanční skupiny České spořitelny.

Anna Glasová (1969) pracuje v bankovním sektoru od roku 1993. Nejprve pracovala v Tatrabance a od roku 1997 pak ve Slovenské spořitelně. V Erste Group působí od roku 2001, kdy se Slovenská spořitelna stala součástí skupiny.

Ve Slovenské spořitelně pracovala do roku 2006 na pozici ředitelky divize Treasury a byla mimo jiné zodpovědná za transformační proces této divize při převzetí banky skupinou Erste. V roce 2006 přešla na pozici ředitelky divize finančních trhů do Erste Bank Ukraine a od roku 2009 zde pak zastávala funkci ředitelky divize kontrolingu a reportingu, kde měla na starosti např. sestavování rozpočtu. Anna Glasová absolvovala matematicko-fyzikální fakultu na Komenského univerzitě v Bratislavě..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).