Hlavní navigace

UPS zvýšila ve 3. čtvrtletí své zisky a všechny úseky vykazují zvýšený profit

[Tisková zpráva] UPS (NYSE:UPS) oznámila za 3. čtvrtletí nárůst upraveného zisku 9,4 % na akcii při navýšení příjmů o 4,7 %. Společnost zaznamenala významné zlepšení zisků dodavatelských řetězců a nákladní přepravy, jakož i dobré příjmy sektoru mezinárodního obchodu. I přes stagnující ekonomickou situaci vykázala americká balíková přeprava mírné zlepšení.

K 30. září 2007 (za období tří měsíců) bylo dosaženo nárůstu konsolidovaného objemu zásilek o denním průměru 15,25 milionu zásilek, stouply upravené zisky společnosti na 1,05 USD za akcii.
Upravené finanční výsledky nezahrnují restrukturalizační náklad 46 milionů USD a náklady související s dodavatelskými řetězci ve Francii. Upravený zisk se i přes tyto náklady zvýšil o 6,3 %, a to na 1,02 USD na akcii. Upravený zisk za stejné období v roce 2006 činil 0,96 USD na akcii.

„Z různých perspektiv bylo toto čtvrtletí pro naši společnost velmi dobré,“ prohlásil Mike Eskew, prezident a výkonný ředitel společnosti. „Zaprvé se UPS i přes zpomalující se ekonomiku USA podařilo docílit solidních výsledků. Dosáhli jsme dohody o nové smlouvě s odborovou organizací Teamster, a to téměř o rok dříve, než bylo plánováno. Také jsme slavnostně zahájili ve svém oboru špičkovou službu a uvedli jsme na trh inovativní technologie.“

Konsolidované výsledky

3. čtvrtletí 2007; 3. čtvrtletí 2007(upravené výsledky); 3. čtvrtletí 2006
Tržby:  12,21 miliard USD; (XXX) ;11,66 miliard USD
Provozní zisk:  1,71 miliardy USD; 1,75 miliardy USD; 1,58 miliardy USD
Provozní marže:  14,0 %; 14,4 %; 13,5 %
Průměrný objem denní přepravy:  15,25 milionů zásilek; 15,07 milionů zásilek
Upravený zisk na akcii:  1,02 USD; 1,05 USD; 0,96 USD

Upravený provozní příjem vzrostl o 11,3 % s lepšími výsledky ve všech třech úsecích. Konsolidovaný zisk na kus vzrostl o 3,1 %.

Hotovostní pozice

Za prvních devět měsíců roku 2007 společnost UPS ohlásila, že:
•  provozní činností vygenerovala více než 5,2 miliard USD v hotovosti,
•  investovala 2 miliardy USD do kapitálových výdajů,
•  nakoupila 27,9 milionů akcií za 2 miliardy USD,
•  vyplatila 1,7 miliardy USD na dividendách,
•  vyprodukovala více než 3,1 miliard USD ve volných peněžních tocích.

Balíková přeprava v USA:  3. čtvrtletí 2007; 3. čtvrtletí 2006
Tržby:  7,55 miliard USD; 7,40 miliard USD
Provozní zisk:  1,23 miliardy USD; 1,21 miliardy USD
Provozní marže:  16,3 %; 16,3 %
Průměrný objem denní přepravy:  13,4 milionů zásilek; 13,3 milionů zásilek

Celkový tuzemský objem přepravy se zvýšil téměř o 1 %. Zisk na zásilku byl stálý, příjem z pozemní balíkové přepravy na zásilku stoupl o 2,4 %.

V průběhu čtvrtletí společnost UPS a odborová organizace Teamsters dosáhly předběžné dohody ohledně další pětileté smlouvy zajišťující 240 tisíc pracovních míst v USA. Prozatímní dohoda, která prochází procesem schvalování, prodlouží UPS smlouvu s odborovou organizací Teamster až do 31. července 2013. Společnost věří, že tato dohoda je výhodná jak pro UPS zaměstnance a zákazníky, tak i pro vlastníky akcií.

Mezinárodní přeprava:  3. čtvrtletí 2007; 3. čtvrtletí 2006
Tržby:  2,53 miliard USD; 2,25 miliard USD
Provozní zisk:  428 milionů USD; 387 milionů USD
Provozní marže:  16,9 %; 17,2 %
Průměrný objem denní přepravy:  1,84 milionu zásilek; 1,77 milionu zásilek

Objem přepravy se zvýšil o 9,3 %. Dvouciferný nárůst v Evropě i Asii vykompenzoval jednociferný nárůst objemu vývozu USA. Provozní zisk se zvýšil o 10,6 % na 428 milionů USD.

V průběhu tohoto čtvrtletí UPS získala povolení provozovat 6 denních letů mezi USA a Nagoyou v Japonsku. Tyto lety zajistí spojení s novým mezinárodním centrem v Šanghaji, jehož výstavba začala letos v srpnu. Ke konci čtvrtletí UPS slavnostně zahájila provoz dvou novinek zásilkové přepravy: bezpapírovou fakturaci mezinárodní přepravy a také rozšířila kapacitu své služby „Vrácení zásilky“ nyní již do 98 zemí a oblastí světa. Tyto nové služby budou nabízeny v příslušných zemích pod jmény „UPS Paperlesssm Invoice“ a „UPS Returns®“.

Služby pro dodavatelské řetězce a nákladní přeprava

3. čtvrtletí 2007; 3. čtvrtletí 2007(upravené výsledky); 3. čtvrtletí 2006
Tržby:  2,13 miliard USD; (XXX); 2,01 miliard USD
Provozní zisk:  52 milionů USD; 98 milionů USD; (19 USD) milionů
Provozní marže:  2,4 %; 4,6 %; (9) %

Služby pro dodavatelské řetězce a nákladní přeprava nadále těží z pozitivního impulsu z počátku tohoto roku. Upravené provozní zisky se zlepšili o 117 milionů USD. Přepravní a logistické zisky stouply o 4,7% na 1,49 miliardy USD. Také tržby za pozemní nákladní přepravu UPS (Less-than-truckload, LTL) vzrostly o 12,1 % na 521 milionů USD s nárůstem objemu přepravy 13,3 %.

Výhled

„Stabilizovaná mezinárodní síť UPS opět vyprodukovala solidní výsledky, i přestože musela čelit zesláblé ekonomice USA,“ uvedl Davis Scott, výkonný a finanční ředitel společnosti UPS. „Výsledky závěrečného čtvrtletí budou ovlivněny dobrými výsledky našich mezinárodních operací a zvyšujícími se příjmy sektoru dodavatelských řetězců a nákladní přepravy. Očekáváme, že snížení počtu maloobchodních operací omezí domácí objem přepravy v USA. Předpokládáme, že za celý rok se bude upravený zisk na akcii pohybovat mezi 4,13 USD a 4,19 USD, tedy v rámci našich odhadů ze začátku roku 2007.“

UPS oslavuje v letošním roce 100. výročí založení. Je největší světovou přepravní a zasilatelskou společností a celosvětovým lídrem v oblasti služeb pro dodavatelské řetězce. Nabízí širokou škálu možností synchronizace pohybu zboží, informací a finančních prostředků. Hlavní sídlo společnosti UPS se nachází v Atlantě, USA. UPS obsluhuje více než 200 zemí světa. Akcie UPS se obchodují na Newyorské burze cenných papírů (UPS). Adresa internetových stránek společnosti je www.UPS.com, novinky a zprávy UPS najdete na www.pressroom­.ups.com.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).