Hlavní navigace

Upřesněný odhad: Hypoteční banka poskytne v roce 2007 hypotéky v objemu zhruba 40 miliard korun

Hypoteční banka půjčí v letošním roce lidem na nové bydlení kolem 40 miliard korun. „Od ledna do konce listopadu 2007 jsme poskytli hypotéky celkem za 37,5 miliard korun,“ upřesňuje Jan Sadil, generální ředitel Hypoteční banky. „A na základě rozjednaných smluv odhadujeme, že celkový objem poskytnutých hypoték za rok 2007 přesáhne 40 miliard korun, což znamená více než padesátiprocentní meziroční nárůst z loňských 26,4 miliard korun.“

Meziročně vzrostl také počet nových klientů Hypoteční banky. V roce 2006 jich požádalo o hypotéku 18 649, za prvních jedenáct měsíců letošního roku to bylo téměř 22 000 klientů. Oproti roku 2006 se zvýšila rovněž průměrná výše hypotéky z 1,4 milionu na 1,7 milionu korun.

„Letošní rok byl pro nás skutečně úspěšný – jak v objemu a počtu poskytnutých hypoték, tak v počtu získaných oceněních,“ dodává Jan Sadil. „Získali jsme titul Novinka roku v soutěži Zlatá Koruna 2007, titul Hypotéka roku v soutěži MasterCard Banka roku 2007 a začátkem prosince ještě první místo v soutěži Internet Effectiveness Awards (IEA) 2007 v kategorii On-line bankovnictví a finance. Naše webové stránky www.hypotecnibanka.cz se rovněž staly absolutním vítězem v soutěži WebTop100 v konkurenci 160 webů.“

Za letošní extrémní dynamikou růstu stojí kromě příznivých ekonomických a demografických podmínek a očekávaného zvýšení daně z přidané hodnoty od ledna 2008 také neustálé zjednodušování procesu vyřízení hypotéky a inovace bank v oblasti hypotečních produktů. Hypoteční banka přišla letos hned s několika novinkami: s hypotékou bez poplatku, dálkovým přístupem do katastru nemovitostí zdarma, třicetiletou fixací úrokové sazby nebo hypotékou on-line.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).