Hlavní navigace

UPC vysokorychlostní internet: zásadní navýšení rychlostí všech nabídek dokončeno

Kabelový vysokorychlostní internet je v hlavních parametrech pro uživatele výhodnější než aktuální nabídka ADSL

Společnosti UPC a Karneval Media dokončily k 28.6. 2007 zásadní navýšení rychlostí svých internetových služeb pro všechny zákazníky na sítích UPC a Karneval a to jak v příchozím (Download), tak v odchozím (Upload) směru. Příchozí rychlost dosahuje u nejnižší nabídky 2,048 Mbit/s a u nejvyšší 16,384 Mbit/s. Odchozí rychlost se pak pohybuje v rozmezí 256 kb/s – 1,024 Mbit/s. Zákazníci internetové služby Karneval Turbo a Duo, kde se rychlosti nemění, stále mohou bez jakýchkoliv poplatků přejít okamžitě na aktuálně platnou nabídku podle vlastní volby. V obou sítích pak rovněž došlo ke snížení ceny nabídky Extreme o 321 Kč z 1999 Kč na 1678 Kč. Ceny za ostatní nabídky zůstávají stejné.

Rychlosti jednotlivých internetových nabídek jsou následující:

Nabídka
Nabídka Download kb/s Upload kb/s FUP Cena v kč vč. DPH
Flex 2048 256 2 35/12h
Starter 2048 256 10 475
Easy 3072 256 20 555
Light 5120 512 40 779
Classic 8192 1024 60 1224
Extreme 12288 1024 200 1678
Professional 16384 1024 neni 4533

Poznámka: nabídka Flex není prozatím zavedena v síti Karneval

Vysokorychlostní internet v kabelových sítích UPC a Karneval je tak aktuálně ve svých hlavních parametrech mnohem výhodnější než srovnatelná nabídka ADSL.

Na otázky tisku a uživatelů Internetu, zda bude UPC reagovat na aktuální vývoj FUP (Fair Use Policy), kdy se internetové služby ADSL chtějí v otázce limitů od 1.července přiblížit parametrům na sítích UPC a Karnevalu, odpovídá ředitel UPC Česká republika, a. s. Václav Bartoň lakonicky: „Plánujeme tuto otázku řešit zásadním způsobem v nejbližších několika dnech. Širokopásmové kabelové sítě totiž mají v tomto směru velké možnosti“.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).