Hlavní navigace

UNIQA pojišťovna zavádí zdravotní pojištění cizinců

UNIQA pojišťovna zahájila v červenci prodej pojištění léčebných výloh a asistenčních služeb pro cizí státní příslušníky na území ČR. Pojištění se vztahuje na nutnou a neodkladnou zdravotní péči při pobytu v ČR. UNIQA tak chce přispět k řešení dosavadní neuspokojivé situace v oblasti úhrad za čerpání zdravotní péče cizinci, zejména z nečlenských států EU. Podle některých zdrojů dluží nepojištění cizinci českým nemocnicích nyní částku přesahující sto milionů korun.

Doba čtení: 1 minuta

Cizinci si mohou pojištění sjednat individuálně na všech pobočkách UNIQA pojišťovny. Pojištění UNIQA nabízí nejvyšší souhrnný limit pojistného plnění 2,5 mil.Kč. Zájemce obdrží rovněž podklady v několika jazycích zemí, z nichž očekává UNIQA nejvíce klientů, například v ruštině a vietnamštině. Z této pojistky je hrazena ambulantní péče nebo léčení v nemocnici při náhlém zhoršení zdravotního stavu a neodkladné ošetření zubů. Dále i repatriace nemocného klienta a v případě jeho smrti i repatriace ostatků zpět do vlasti.

Pojištění UNIQA pojišťovny nadstandardně splňuje podmínky zákona č.326/1999 Sb. o pobytu cizinců na území ČR a jeho novely č.161/2006 Sb. UNIQA chce toto pojištění nabízet rovněž cestovním kancelářím, které se specializují na incoming z nečlenských zemí EU.