Hlavní navigace

UniCredit Leasing CZ mění a rozšiřuje představenstvo

[Tisková zpráva] Dozorčí rada UniCredit Leasing CZ schválila dne 30. září 2010 plánované personální změny v představenstvu společnosti. Ing. Jiřího Matulu nahradil na pozici předsedy představenstva dosavadní místopředseda Ing. Jaroslav Jaroměřský, který se rovněž stal novým generálním ředitelem UniCredit Leasing CZ.

Dozorčí rada také rozhodla o rozšíření představenstva ze dvou členů na tři. Nově jmenovanými členy představenstva se stali Ing. Renata Nováková, která převezme zodpovědnost za oblasti Finance a Operations, a Ing. Karel Nováček zodpovídající za Řízení rizik.

„Nové posily v představenstvu jsou zárukou, že se společnost bude i nadále rozvíjet a efektivně dosahovat stanovených cílů,“ řekl Jaroslav Jaroměřský, generální ředitel a předseda představenstva UniCredit Leasing CZ. „Jiří Matula přivedl společnost na pozici jedničky na českém leasingovém trhu. Našim cílem je navázat na dosažené úspěchy a dále pokračovat v naplňování strategie společnosti,“ dodal Jaroslav Jaroměřský.

Nové tříčlenné představenstvo společnosti UniCredit Leasing CZ nabývá od 30. září 2010 následující podoby:

Jaroslav Jaroměřský se posouvá na pozici předsedy představenstva po čtyřletém období, kdy byl jeho místopředsedou. Ve své funkci bude zodpovídat za oblast lidských zdrojů, obchodu, identity a komunikace a právní aspekty firmy.

Zodpovědnost za oblast Finance a Operations přebírá v představenstvu Renata Nováková. Ve skupině UniCredit Leasing působí již od roku 1995, a to na manažerských pozicích v controllingu a financích. Pět let zastávala funkci jednatelky dceřiné společnosti Renault Leasing a v roce 2009 se stala finanční ředitelkou UniCredit Leasing CZ.

V rámci povinností člena představenstva se bude Karel Nováček starat o oblast Řízení rizik. Od roku 2006 nastoupil jako ředitel divize Řízení rizik v UniCredit Leasing CZ, přičemž oboru Risk Managementu se věnuje od roku 2002. V průběhu své kariéry působil Karel Nováček čtyři roky v mateřské společnosti Bank Austria Creditanstalt (nyní součást skupiny UniCredit) ve Vídni. Ve společnostech bankovní skupiny UniCredit pracuje od roku 1995.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).