Hlavní navigace

Třikrát více Čechů má zájem si pojistit svůj úvěr

Společnost Cetelem zaznamenala zvýšený zájem klientů o pojištění k finančním produktům. Ve srovnání s minulým rokem si Češi začali třikrát častěji sjednávat pojištění proti neschopnosti splácet svůj úvěr z důvodů ztráty zaměstnání. Dvojnásobný nárůst hlásí i pojištění partnera klienta.

„Klienti si čím dál častěji sjednávají ke svým finančním produktům pojištění, které sice znamená vyšší měsíční výdaj, ale zároveň nabízí možnost, jak se ochránit před nečekanými událostmi. Až třikrát větší zájem pojištění pro případ ztráty zaměstnání evidujeme meziročně u našich Osobních půjček Cetelem,“ uvedl Darek Filip, ředitel Útvaru rozvoje obchodních aktivit společnosti Cetelem.

V porovnání s minulým rokem vzrostl u Cetelemu o 20 % i zájem klientů o pojištění u nákupů zboží na splátky v síti obchodních partnerů. Oblibě se těší i úrazové pojištění proti hospitalizaci, plné invaliditě a úmrtí následkem úrazu, které Cetelem začal nabízet od letošního dubna. To si uzavírá společně s půjčkou 30 % klientů. „Až dvojnásobný nárůst sledujeme i u pojištění partnera klienta, které poskytujeme jako jediná instituce na českém finančním trhu,“ dodal D. Filip. Všechny formy pojištění nabízí Cetelem ve spolupráci s Pojišťovnou Cardif Pro Vita.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).