Hlavní navigace

Společnost MEI koupila budovu Centroprojekt ve Zlíně

Nizozemská společnost Middle Europe Investments (MEI) rozšířila své realitní portfolio koupí budovy Centerprojekt ve Zlíně.

Doba čtení: 1 minuta

Akvizici společnost uskutečnila pro realitní fond Middle Europe Real Estate (MERE), který MEI organizačně spravuje. Budova patří s téměř 7.000 m2 čisté pronajímatelné plochy k největším komerčním nemovitostem ve Zlínském regionu. Původní vlastník, stavebně inženýrská společnost Centroprojekt, si bude v budově pronajímat více než 2.000 m2 pronajímatelné plochy. K dalším významným nájemcům v budově patří Komerční banka a Volksbank. Obě smluvní strany se rozhodly nezveřejnit kupní cenu nemovitosti.

„Novou akvizicí, která podstatně rozšiřuje naše realitní portfolio, výrazně posílí naši přítomnost v regionálních centrech. V těchto oblastech očekáváme silný nárůst poptávky po kvalitních administrativních prostorách. Mezi naše priority bude patřit rozvoj a zvýšení standardu získané nemovitosti a její další zatraktivnění pro klienty,“ říká Tomáš Horák, člen představenstva společnosti MEI.

MEI v současnosti vlastní a spravuje čtyři desítky nemovitostí v atraktivních lokalitách České i Slovenské republiky. Tržní hodnota těchto nemovitostí dosahuje částky téměř 2,5 miliardy korun.

V tomto roce už MEI uskutečnila nákup komerčního objektu VURAL v Žilině s více než 8.000 m2 plochy. Do konce roku společnost připravuje další investice do nákupu komerčních nemovitostí ve výši více než 15 milionu EUR. Správu všech nemovitostí fondu MERE zajišťuje společnost P&M Property Management patřící do skupiny MEI.

Dalšími aktivitami společnosti MEI jsou kromě investic do komerčních nemovitostí také investice na akciových burzách, projektový development, restrukturalizace v podnikové sféře nebo rizikový kapitál.